ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

Ola Rolléns biometribolag rusade i Oslo

De nordiska börserna handlades uppåt under fredagen. Samlingsindexet Vinx 30 avancerade med 0,9 procent till nivån 1.034. 

Köpenhamnsbörsens OMXC25-index steg 0,9 procent till nivån 1.284.

Läkemedelsbolaget Novo Nordisk avancerade 0,8 procent efter nyheten under torsdagskvällen att den amerikanska hälsomyndigheten, FDA, godkände en utvidgning för användandet läkemedlet Ozempic. Det innebär att det nu framgår att diabetesläkemedlet även har en positiv effekt på hjärt- och kärlsjukdomar.

Hörhjälpsbolagen GN Store Nord och Demant fick sina riktkurser lyfta hos investmentbanken UBS. Riktkursen för GN skruvades upp till 320 danska kronor från tidigare 255, samtidigt som Demant lyftes till 215 från 175. Aktierna steg 2 respektive 2,5 procent.

I Oslo handlades OBX-indexet upp 1,2 procent till 857.

Telenor fortsatte uppåt efter gårdagens nyhet att bolaget uppges ha återupptagit samtal för att utvärdera ett förvärv av en andel i Malaysias största teleoperatör Axiata. Aktien fick även stöd av att Handelsbanken Capital Markets uppgraderat till köp med en riktkurs på 180 norska kronor. Telenor stängde 4,5 procent upp på 168 kronor.

Biometribolaget Next Biometrics avancerade 11 procent, sedan bolaget meddelat en order på biometriska fingeravtrycksläsare från Indien värd 750.000 dollar. Under 2020 räknar Next med att få ytterligare order från befintliga såväl som nya kunder, heter det i pressmeddelandet. Ola Rolléns Greenbridge Partners är största ägare i Next Biometrics.

I Helsingfors avancerade OMXH25-indexet 0,7 procent till nivån 4.368.

Finanskoncernen Sampo steg 2,3 procent. Enligt en analys från Morgan Stanley kan Sampo i framtiden tänkas sälja sina andelar i Nordea.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer