ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Ola Ringdahl ny vd i Lindab

 

Lindabs nya vd Ola Ringdahls kommer främst behöva inrikta sig på att implementera bolagets strategiska plan med ökat fokus på ventilationsdelen för att därigenom öka bolagets konkurrenskraft. Det säger Lindabs styrelseordförande Peter Nilsson till Di. 

”Olas utmaning är att snabbt sätta sig in i detta och genomföra väsentliga, kritiska, bitar i detta och öka farten i den genomförandefasen. Att renodla och öka Lindabs konkurrenskraft inom ventilation”, säger Peter Nilsson.

I samband med rapporten för det tredje kvartalet sade bolaget att man accelererar strategin med ett tydligare fokus på ventilationsaffären och att man överväger avyttringar av andra delar av verksamheten, inklusive Building Systems. Det segmentet representerade 11 procent av bolagets omsättning 2016 och totalt utgör de verksamhetsområden som kommer utvärderas ungefär 30 procent av bolagets totala omsättning.

Peter Nilsson har stora förhoppningar på hur Ola Ringdahl kommer kunna genomföra strategi för Lindab, som gör byggprodukter och systemlösningar för byggande.

”Ola har ett Enormt track record, han är stark analytisk och entreprenöriell och har också en förmåga att ta det strategiska och det analytiska till akt och handling. Det är en kombination som styrelsen i allmänhet och jag i synnerhet gillar”, säger han.

”Det här kommer bli hus spännande som helst. Det är min bild.”

Ola Ringdahl har en bakgrund som civilekonom från Handelshögskolan i Stockholm. Han var varit koncernchef för Nord-Lock Group sedan 2013. Han har även haft olika positioner på Capio Healthcare och Crawford, som numera ingår i Assa Abloy Entrance Systems.

Ola Ringdahl tar över efter Fredrik von Oelreich, som varit tillförordnad vd sedan i september, då bolaget dåvarande vd Anders Berg lämnade bolaget.

Du har väl inte missat DiTV – Sveriges nya ekonomi-tv-kanal?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer