Annons

Ökning av coronafall i Kina – 30 nya fall upptäckta

30 nya fall av coronasmitta rapporterades från Kina under lördagen, en ökning jämfört med de 19 fall som rapporterades i fredags.

Av de nya fallen gäller 25 personer som rest in i Kina från utlandet medan resterande fem alltså smittats i Kina, samtliga i provinsen Guangdong, enligt myndigheterna.

Det är låga siffror jämfört med i februari då epidemin i landet var som värst och hundratals nya fall registrerades varje dag. Men den nya ökningen visar på hur svårt det är att hålla nere spridningen trots Pekings drastiska åtgärder.

Smitta som förs in utifrån och patienter som bär på viruset utan att veta om det har de senaste veckorna varit de största orosmomenten i Kina. Inresor för utlänningar har kraftigt begränsats, men de flesta ”importerade” fallen rör kinesiska medborgare som återvänt hem.

Peking har också uppmanat lokala myndigheter att försöka identifiera och isolera smittade personer utan symptom.

Totalt har närmare 82.000 fall av smitta och över 3.300 dödsfall rapporterats i landet sedan utbrottet startade i Wuhan i Hubeiprovinsen i december.

 


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?