1515

Oklart läge inför Opec-möte

Det råder fortsatt oklarhet vad Opec-mötet på fredagen ska utmynna i, och om det kan bli en förlängd produktionsminskning redan nu eller inte.

 

Det rapporterar Bloomberg News.

 

Mötet i Wien sker mellan de länder inom och utanför Opec som i november 2016 kom överens om att minska oljeproduktionen med 1,8 miljoner fat per dag, ett avtal som i stort efterlevts och som förlängdes i somras till att gälla till mars 2018.

Kuwaits oljeminister har inför mötet sagt att det är alltför tidigt att diskutera ytterligare en förlängning, medan Algeriets minister sagt att frågan ska upp på bordet.

Iraks minister har talat att vissa länder ser ett behov om ytterligare 1 procents produktionsminskning, medan Rysslands minister uppgett att det inte finns något formellt förslag om detta.

Samtidigt fortsätter utbudet av amerikansk skifferolja att öka, och IEA ser en risk för att rebalanseringen på marknaden kan avstanna och vända igen om inte Opec minskar sin produktion.

Den gemensamma tekniska kommittén, JTC, har föreslagit att ministrarna ska införa någon form av övervakning av exporten, som komplement till produktionen, för att se hur avtalet efterlevs, uppger källor till Bloomberg News.

 Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?