1515
Denna text publiceras i samarbete med Helsingborgs Dagblad och Sydsvenskan.
Helsingborgs DagbladSydsvenskan

Oklara regler skapar huvudbry för 18.000 pendlare över Öresund

När Danmark och Sverige väljer olika strategier kring corona har det uppstått frågetecken för dem som bor i ett land och arbetar i ett annat. Det handlar framför allt om regler kring skatter och permitteringar. ”Den här gången är det faktiskt nästan mer danskarna än svenskarna som ser ut att hamna i kläm”, säger Johan Wessman, vd på Öresundsinstitutet

Foto:Johan Nilsson/TT

Drygt 18.500 personer pendlar dagligen över Öresund för att jobba. De flesta, närmare 17.000 personer är skåningar som jobbar i Danmark. De har fortfarande möjlighet att åka till sina jobb, trots att Danmark i övrigt stängt sina gränser. Men trafiken över sundet har nästan helt stannat av, det går två tåg i timmen mot tidigare sex. Många personer inom serviceyrken har permitterats, statsanställda som inte är samhällskritiska har skickats hem och bland andra yrkeskategorier är uppmaningen att arbeta hemma. Därmed jobbar de i det land som de också bor i vilket gör att den pågående krisen skapar en rad frågetecken kring regler och skatter som måste rätas ut.

”En del frågor är nya när länderna valt olika strategier kring Coronakrisen. Andra frågor är gamla men blir mer tydliga nu”, säger Anneli Hulthén, landshövding i Skåne.

Den stora frågan handlar om skattetillhörigheten. Grundregeln är att en pendlare betalar skatt i det land där arbetet utförs. Det här är särskilt viktigt för de danska pendlare som betalar en särskild inkomstskatt för utlandsbosatta (så kallad Sink-skatt) på bara 25 procent. Men en förutsättning är att personerna verkligen arbetar i Sverige vilket alltså inte alltid är fallet nu. För svenskar, som arbetar i Danmark, är frågan densamma, även om de inte har samma ekonomiska risk.

”Ofta har det varit de svenska pendlarna som kommit i kläm på olika sätt i gränsfrågor men nu är det många danskar. Jag skulle vilja se ett tillfälligt undantag som  jämställer distansarbete av smittskyddsskäl med fysiskt arbete på ett kontor.”, säger Johan Wessman, vd på Öresundsinstitutet som är ett oberoende dansk-svenskt kunskapscentrum. Institutet finns i Malmö men har flera danska medarbetare som nu jobbar hemifrån och därmed riskerar att behöva betala dansk skatt, i väntan på tydliga regler, enligt Johan Wessman.

Ett annat frågetecken handlar om korttidspermitteringar där Danmark och Sverige valt olika strategier. I Danmark står staten för 75 procent av lönen i samband med att företag tvingas permittera. Här har regeringen sagt att svenskar som bor i Sverige men är anställda i Danmark omfattas av de nya reglerna.

Det svenska paketet är annorlunda utformat och innebär att arbetsgivarens lönekostnader kan minska med hälften samtidigt som arbetstagaren får ut över 90 procent av lönen. Men det är oklart om de här nya reglerna även innefattar danskar som är anställda i Sverige samt danska företag i Sverige.

”Skatter och permitteringsregler är det vi behöver få svar på från regeringen så snart som möjligt. Men det finns även andra frågetecken som till exempel olika reserestriktioner mellan länderna. Om krisen fortsätter så kommer även frågan om hur långt arbetsplikten sträcker sig att ställas på sin spets”, säger Anneli Hulthén som iallafall glädjer sig åt att ett frågetecken kring Öresundspendlingen har rätats ut, nämligen frågan om i vilket land en som pendlare ska vara socialförsäkrad. I vanliga fall krävs den danska arbetsgivaren på svenska socialförsäkringsavgifter om den anställde arbetar mer än 25 procent av tiden från svensk mark. Men efter en överenskommelse mellan ländernas ansvariga myndigheter görs nu undantag under Coronaepedemin. Samma sak med A-kassan som ligger med här. Överenskommelsen drevs fram av socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi och Danmarks arbetsmarknadsminister Peter Hummelgaard.

”Det är mycket positivt och visar att det är möjligt att snabbt ta bort gränshinder om viljan finns. Nu hoppas vi på fler snabba beslut”, säger Anneli Hulthén som menar att det finns en god chans att många av de andra gränshindren, som ältats i många år, kommer upp på politikernas agenda. Problemen handlar bland annat om en oklarhet kring pensioner, studielån, sjukförsäkringsregler, långa handläggningstider och allmänt snåriga skatteregler.

”Det vore positivt. Samtidigt är jag orolig för om den här krisen, som ofta är fallet, kommer att leda till att länder och regioner sluter sig så att utbytet mellan Sverige och Danmark kommer att stanna av”, säger Anneli Hulthén.

Av de närmare 17.000 skåningar som pendlar över Öresund jobbar en stor andel i danska butiker och restauranger som nu drabbas hård av Coronakrisen. De arbetar även på Köpenhamns flygplats i Kastrup, som permitterat över hälften av de anställda, liksom SAS som varslat 90 procent av personalen.

”Vi vet inte hur många av pendlarna som blivit varslade eller permitterade än men allt pekar på att vi får en liknande situation som under finanskrisen då det framför allt var unga i serviceyrken som drabbades. De äldre pendlarna jobbar ofta i något mer stabila branscher som läkemedelsindustrin och inom finans”, säger Johan Wessman på Öresundsinstitutet.


Innehåll från Ikano BostadAnnons

Ikano Bostad: Långsiktighet och bredd nyckeln till fortsatt tillväxt

Ikano Bostads vd Robert Jaaniste.
Ikano Bostads vd Robert Jaaniste.

Pandemin har inneburit utmaningar. Men det finns bolag som ändå har lyckats riktigt bra 2020. Ett av dem är Ikano Bostad, som gjorde sitt bästa år någonsin.

– Vi är stabila och kan fatta långsiktiga beslut även när marknaden gungar, säger vd Robert Jaaniste.

Långsiktigt engagemang: Läs mer om hur Ikano Bostad arbetar med områdesutveckling.  

Utveckla, bygga, äga och förvalta hållbara, kvadratsmarta och prisvärda bostäder – är Ikano Bostads affärsidé. Företaget ingår i Ikanogruppen, som ägs av familjen Kamprad.

Hela verksamheten började med att företaget förvärvade hyresfastigheter, med siktet inställt på långsiktig förvaltning. 2009 gick man vidare till att även satsa på nyproduktion och utveckling. Det var också då som företagets tillväxt tog fart på allvar.

– I mitten av 2010-talet hade vi en tillväxttakt på uppemot 100 procent om året. Vi nyanställde varje vecka, man hann knappt lära sig namnen på alla, berättar Robert Jaaniste, vd för Ikano Bostad sedan 2009.

Årlig tillväxt på 10-15 procent

I takt med att företaget blivit större har också tillväxttakten dämpats något.

– Men vi är fortfarande i en tillväxtfas. Ambitionen är en årlig tillväxt på 10-15 procent.

Företaget har vuxit på flera sätt. Nya kontor har öppnats runt om i landet och 2017 inleddes också företagets utlandsexpansion, i samband med att Ikano Bostad invigde sitt kontor i Köpenhamn.

Tillväxten har också möjliggjorts genom att företaget breddat sin produktportfölj. Förutom att fortsätta att förvalta de egna hyresfastigheterna bygger företaget inte längre bara lägenheter för hyres- och bostadsrättsmarknaden utan även vårdboenden och småhus.

Mindre projekt med några få fastigheter genomförs i dag parallellt med stora stadsdelsutvecklingsprojekt, där Ikano Bostad ofta arbetar tillsammans med andra aktörer.

Långsiktigt ägande, utveckling och socialt engagemang

Bredden i företaget, med både långsiktigt ägande och utveckling av nya bostäder, skapar en riskspridning som ger företaget stabilitet. En annan nyckel till framgångarna är den långsiktighet som genomsyrat företaget ända sedan starten.

– Vi är ett långsiktigt bolag med långsiktiga ägare. Det ger stabilitet, något som är oerhört viktigt när man jobbar med fastigheter och bostäder. De ska ju förhoppningsvis stå i 150 år.

Ett exempel är Stockholmsförorten Hagsätra. Här förvärvade företaget sina första fastigheter 2005. I dag äger och förvaltar man 3 000 lägenheter i området, hela Hagsätra Centrum, och planerar en förtätning.

Visionsbild av Ikano Bostads område i Hagsätra.
Visionsbild av Ikano Bostads område i Hagsätra.

Parallellt med den långsiktiga utvecklingen av området bedriver Ikano Bostad också ett socialt hållbarhetsarbete, bland annat genom en egen fritidsgård för hyresgästernas barn.

– Genom att vara långsiktiga i alla våra beslut kan vi också ta ett större ansvar och genom vår dagliga verksamhet påverka områdena där vi är verksamma. Vårt sociala engagemang är något vi har arbetat fokuserat och målmedvetet med under många år. Där märker vi verkligen att vårt arbete betyder något och gör skillnad, konstaterar Robert Jaaniste.

Hela kompetenskedjan inom företaget

Långsiktighet och stabilitet i bolaget skapas också genom att Ikano Bostad har hela kompetenskedjan inom det egna företaget. Det gör det möjligt att driva projekt genom alla faser i utveckling. Från detaljplanearbete till att utveckla nya bostäder, egen produktion, fastighetsförvaltning och försäljning.

Ikano Bostads ledningsgrupp.
Ikano Bostads ledningsgrupp.

2014 beslutade man dessutom att börja rekrytera lika många män som kvinnor, på samtliga nivåer inom företaget. Som ett led i det arbetet drog Ikano Bostad 2017 igång projektet Hentverkarna, ett snickarlärlingsprogram för enbart kvinnor.

– Då hade branschen 1 procent kvinnliga byggnadsarbetare, medan vi kom upp i 18 procent, berättar Robert Jaaniste och gläds över att flera större byggbolag tagit efter modellen.

Enkelhet och sunt förnuft

Men långsiktighet och hållbarhet handlar så klart även om miljö och klimat, ett område där företaget också ligger i framkant. Alla fastigheter som byggs från och med nu ska Svanenmärkas och om nio år ska företaget vara klimatneutralt.

– Vi kan inte bara hålla på med workshops, nu måste alla ta tag i frågan och göra något varje dag. Och självklart är vi också beroende av andra aktörer.

Robert Jaaniste konstaterar att det i slutänden är företagets grundvärderingar som skapat framgångarna.

– Enkelhet och sunt förnuft genomsyrar hela Ikanogruppen. Och vi gillar att jobba tillsammans, på schyssta villkor.

Långsiktigt engagemang: Läs mer om hur Ikano Bostad arbetar med områdesutveckling. 

 

Mer från Ikano Bostad

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Ikano Bostad och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?