Annons

Ökat stöd för Macron

Under den senaste veckan har stödet för Emmanuel Macron ökat medan det minskat för Marine Le Pen i opinionen om det blir de två som möts i den andra presidentomgången i vårens franska presidentval, visar Opinionway.

Macron får 62 procent av stödet, vilket är en ökning från 58 procent för en vecka sedan. Marine Le Pens stöd har på en vecka minskat från 42 procent till 38.

Hon leder alltjämt den första omgången med ett stöd om 26 procent, ned en procentenhet från föregående vecka. Macron har på en vecka ökat från 20 procent till 24.

Det minskade stödet för Le Pen har också visat sig på finansmarknaden där den tioåriga räntan noterats till den lägsta nivån på en månad.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?