Annons

Ökat resultat och omsättning för Sarsys-ASFT

NGM-listade Sarsys-ASFT redovisar ett rörelseresultat för det andra halvåret 2019 på 2,9 miljoner kronor (-0,5).

Resultatet före skatt steg till 1,9 miljoner kronor (-1,4) medan nettoresultatet var oförändrat vid 0,7 miljoner kronor sedan föregående år påverkats av en positiv skatteeffekt.

Nettoomsättningen steg till 47,0 miljoner kronor (32,0). 

”Resultatet för helåret 2019 visar att utvecklingen har vänt. Resultatförbättringen visar att de genomförda personalförändringarna, förändringar i leverantörsleden och en normaliserad prisbild har fått önskad effekt. Vidare har den svagare kronkursen hjälpt upp resultatet då vi i huvudsak fakturerar i dollar och euro”, skriver Sarsys-ASFT i bokslutet.

”Med en positiv marknad och en normaliserad prisnivå inom de olika produktsegmenten, ser vi med tillförsikt fram emot ett fint år 2020”, heter det vidare i rapporten.

Målsättningen är att expandera via förvärv, och bolaget söker kontinuerligt efter uppköpskandidater, uppger bolagets vd Fredrik Graflind.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?