Annons

Ökat resultat för IT-företaget Dist IT

IT-företaget Dist IT redovisar ett resultat efter skatt på 29,5 miljoner kronor för det fjärde kvartalet 2019 (21,9). Resultatet per aktie uppgick till 2:34 kronor (1:69).

Rörelseresultatet blev 38 miljoner kronor (31,9).

Nettoomsättningen uppgick till 707 miljoner kronor (724). Nedgången i omsättningen berodde primärt på en försvagning inom B2C, där Aurora-gruppens försäljning minskade med 104 miljoner kronor, framgår av rapporten. 

En utdelning om 1:25 kronor per aktie föreslås för helåret 2019 (1:00).

”Coronaviruset kommer att innebära försenade leveranser, men genom att arbeta nära våra leverantörer samt noggrant planerad logistik begränsar vi effekterna av dessa förseningar”, skriver Dit IT:s vd Robert Rosenzweig i rapporten.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?