1515

Ökända storblankaren i Gamestop tappar igen

Melvin Capital, som i januari kölhalades i aktieforum för att blanka Gamestop, rapporterar ännu en förlustmånad. Därmed har hedgefonden tappat nästan hälften av sitt kapital under första kvartalet, skriver nyhetsbyrån Bloomberg.

Grundaren av Melvin Capital, Gabriel Plotkin.
Grundaren av Melvin Capital, Gabriel Plotkin.

Melvin Capital pekades på tråden r/wallstreetbets på aktieforumet Reddit ut som en av de värsta avarterna med modern kapitalism.

Hedgefonden hade tagit en stor blankningsposition i Gamestop, en butikskedja som säljer dataspel och ansågs vara på dekis.

Men tusentals småsparare förenade sig och pressade i stället upp kursen i Gamestop - bland annat genom köpoptioner med kraftig hävstång - vilket tvingade Melvin Capital att stänga sina korta positioner med brakförlust och triumfatorisk skadeglädje i sociala aktieforum som resultat.

Grundaren av Melvin Capital, Gabe Plotkin, arbetade tidigare för tungviktaren Steve Cohen på hans hedgefond-grupp SAC. Både medarbetare på SAC och huvudbolaget självt erkände sig 2013 skyldiga till insiderbrott, och firman betalade motsvarande drygt 15 miljarder kronor i böter till den amerikanska finansinspektionen.

Enligt nyhetsbyrån Reuters var Gabe Plotkin en av de som tog emot olaglig insiderinformation på SAC.

Melvin Capital förlorade drygt halva sitt fondkapital på aktivismen i Gamestop under januari, men kom igen i februari med en uppgång på 22 procent.

Men i mars blev det 7 procent minus, enligt nyhetsbyrån Bloomberg, vilket innebär att kvartalet som helhet raderade ut 49 procent av Melvins fondkapital.

Flera trådar på aktieforum beskriver Melvins olycka som ”förlustpornografi”.

Trots att Gamestop föll med 7 procent på fredagens handel i New York är aktien fortfarande upp med 740 procent sedan årsskiftet.


Innehåll från AkaviaAnnons

Jobben som ger it-akademiker högst lön

Ju mer specialiserad du är, desto högre lön. I alla fall om du är it-akademiker. 

– Du som har kunskap inom datasäkerhet eller ett specifikt it-system och arbetar i den privata sektorn i Stockholm har bäst chans att få hög lön, säger Caroline Lindeberg, löneexpert på Akavia. 

Akavia bildades i januari 2020 av Jusek och Civilekonomerna och samlar i dag 130 000 ekonomer, jurister, samhällsvetare, it-akademiker, personalvetare och kommunikatörer. Som medlem har du inte bara tillgång till inkomstförsäkring och individuell rådgivning, utan också Sveriges bästa lönestatistik för akademiker.  

It-branschen har en kompetensbrist, vilket ger it-akademikerna ett bra läge i löneförhandlingen. 

– Lönenivåerna för systemvetare, programmerare och andra it-akademiker ändras i takt med branschens snabba utveckling. Men generellt ser vi att ju mer specialiserad du är, desto högre lön kan du få. Specialistkompetens är svår att hitta särskilt inom vissa unika eller avancerade it-system och inom datasäkerhet, säger Caroline Lindeberg.

Expertens 10 bästa tips för högre lön  

Vässar argumenten 

I storstäderna är lönerna generellt högre och allra högst ligger Stockholm med en medianlön på 54 000 kronor i månaden. I Göteborg och Malmö/Lund är den cirka 7 000 kronor lägre på 47 900 respektive 47 000 kronor. 

– I regel betalar också den privata sektorn mer. Men ibland kan statliga bolag matcha näringslivets löner, på grund av konkurrensen om de bästa talangerna i Stockholm. 

Skillnaden mellan branscher är däremot inte så stor. Försäkringsbolag ligger högst med en medianlön på 57 500 kronor i månaden, jämfört med kommun samt regional förvaltning som ligger lägst med 44 400 kronor.

– Men det är först när du finfördelar lönestatistik och anpassar den till din egen situation som den blir riktigt spännande och användbar. Då blir den ett verktyg och kan på riktigt ge dig rätt argument till lönesamtalet. Du kan jämföra din lön med andra med samma utbildning och titel och även bryta ned statistiken på åldersgrupp, examensår, befattning, region och bransch, säger Lee Wermelin, ordförande i Akavia. 

Två push-ups till!

Lee Wermelin betonar vikten av att ta lönesamtalet på allvar. Att läsa på, tänka efter – och ta hjälp av Akavias rådgivare. 

– Vi anställda är generellt duktiga på att förbereda oss yrkesmässigt – vi är pålästa och kunniga. Men när det handlar om våra egna intressen är vi i regel sämre. Då behöver vi någon som pushar oss lite, som en personlig tränare som säger ”Kom igen, två push-ups till!” 

Tänk också på att den enda stora möjlighet du har att ta större lönekliv är när du byter tjänst. Störst chans har du om du byter arbetsgivare, men även om du byter tjänst inom det nuvarande företaget och får nya arbetsuppgifter och mer ansvar. Missar du de tillfällena är det svårare att klättra i lön. Vid den generella, årliga lönerevisionen har du nämligen små chanser att höja lönen. 

– Även den första ingångslönen är viktig – den kan till och med vara avgörande för din framtida löneutveckling. Men för den som är ny på arbetsmarknaden kan det vara svårt att veta vilken lön som är rimlig att begära. Då kan Akavia och vår färska lönestatistik och lönerådgivning vara till stor hjälp, säger Caroline Lindeberg.

Så bemöter du chefens argument på lönesamtalet  

Mer från Akavia

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Akavia och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?