Annons

Ökade intäkter för True Heading

Teknikbolaget True Heading ökar intäkterna och minskar förlusten i tredje kvartalet jämfört med samma period året innan.

Omsättningen steg till 2,3 miljoner kronor (2,1), en ökning med 10 procent mot föregående år.

Rörelseresultatet blev -1,8 miljoner kronor (-2,2). Resultatet före skatt och nettoresultatet uppgick till -1,9 miljoner kronor (-2,0).

Bolaget utvecklas sakta i rätt riktning resultatmässigt. Tredje kvartalet presenterar ett bättre resultat mot året innan och på helåret i paritet med 2016. Det trots en sommar som vädermässigt ej varit gynnsam i ett båtåkarperspektiv och därmed givit sämre försäljning än normalt i både andra och tredje kvartalet, kommenterar bolaget i delårsrapporten.

True Heading har kallat till extra stämma den 28 november för att besluta om delning av bolagen True Heading och dotterbolaget Seapilot genom utdelning av aktierna i Seapilot till befintliga aktieägare i True Heading. True Heading är idag en finansiär av Seapilot verksamhet som utvecklingsbolag och dess fortsatta behov av finansiering i ett stark tillväxtläge. Ett uppskattat kapitalbehov i Seapilot efter delning är upp mot 20 miljoner kronor under en period om två år.

"Vi bedömer att True Heading som eget bolag har förutsättning och kapacitet att vara lönsamt med fokus på befintlig hårdvara och hantering av de patent som finns inom bolaget", skriver True Heading om utsikterna.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?