1515
Annons

Ökad rörelseförlust och omsättning för Acarix

First North-listade Acarix, verksamt inom teknologi för identifiering av kransartärsjukdomar, redovisar ett rörelseresultat på -14,7 miljoner kronor (-11,7) i det första kvartalet 2022.

Omsättningen ökade till 1,3 miljoner kronor (0,7).

Resultatet efter skatt låg på -14,8 miljoner kronor (-11,7) eller -0:06 kronor per aktie (-0:08).

Kassaflödet från den löpande verksamheten var -16,0 miljoner kronor (-9,1) med likvida medel om 68,7 miljoner kronor (55,0) vid rapportperiodens utgång.

”Nu fortsätter vi arbeta fokuserat mot att nå våra mål om 3.000 sålda system, en försäljning på 200 miljoner kronor och en bruttomarginal på över 80 procent år 2024”, skriver Helen Ljungdahl Round i vd-ordet av rapporten.

Enligt vd har bolaget ”nått viktiga milstolpar kring reimbursement där klinker redan nu får betalt av de nationella försäkringsbolagen med den ersättningskod som för nuvarande används”.

I Tyskland ligger försäljningen av system på samma nivå som motsvarande kvartal 2021, däremot har försäljningen av patches fördubblats, skriver Helen Ljungdahl Round.

I Tyskland är ännu ingen ersättning (reimbursement) beviljad så här är målgruppen främst den privata marknaden.


Ännu ingen omsättning för Xintela

Forskningsbolaget Xintela, listat på First North, redovisar likt i samma kvartal i fjol 0 i nettoomsättning för årets första kvartal. Övriga intäkter uppgick till 0,5 miljoner kronor (4,2). Bolaget ska genomföra en företrädesemission.

Dessa övriga intäkter avser kostnader för onkologiverksamheten som vidarefakturerats till dotterbolaget Targinta samt bidrag från Vinnova.

Resultatet per aktie uppgick till -0:12 kronor (-0:12) och bolagets likvida medel var 2 miljoner kronor (15,5). 

Xintelas resultat före skatt uppgick till -11 miljoner kronor (-9).

Xintela har beslutat att genomföra en fullt garanterad företrädesemission om cirka 44,6 miljoner kronor. Bolaget genomför även en kompletterande riktad emission upp till cirka 10 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.

Teckningskursen i emissionerna är 0,25 kronor per aktie där en befintlig aktie ger rätt att teckna två nya aktier.

Företrädesemissionen avses att genomföras under det andra kvartalet 2022. Avstämningsdag för rätt att delta i emissionen, teckningsperiod och andra relevanta datum kommer att meddelas vid senare tillfälle, skriver bolaget.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?