Ökad produktion i Saudiarabien fäller oljepriset

Oljepriset vände åter ned på tisdagen efter att det av Opecs månadsrapport framgått att Saudiarabien ökade sin oljeproduktion i februari, jämfört med månaden innan.

Saudiarabiens oljeproduktion steg till 10.011 miljoner fat om dagen i februari från 9.748 fat i januari.

Enligt Business Insider kan dock noteras att när Opec i slutet av november kom överens om att minska produktionen gick Saudiarabien med på att dra ned till 10.058 miljoner fat per dag. Februarisiffran ligger sålunda under den nivån.

WTI-oljan noterades på tisdagseftermiddagen till cirka 47:70 dollar fatet och Brent-oljan till 50:65 dollar.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?