1515

Ökad oro för brittisk smittspridning

Den snabba spridningen av deltavarianten av covid-19 väcker allt större oro i Storbritannien. Än så länge ökar ändå inte antalet dödsfall i samma takt.

Foto:Michael Erhardsson

Från drygt 11.000 nya covid-19-fall i veckan för en månad sedan är Storbritannien nu uppe i över 75.000 nya fall i veckan.

”Antalet fall ökar snabbt i hela landet och deltavarianten är nu dominerande. Det är uppmuntrande att antalet dödsfall och inläggningar på sjukhus inte ökar i samma takt, men vi kommer att fortsätta att övervaka det noga”, säger Jenny Harries på den brittiska smittskyddsmyndigheten UK Health Security Agency, enligt nyhetsbyrån Reuters.

Storbritannien, som började vaccinera befolkningen redan i december, har under hela året haft en positiv utveckling när det gäller antalet covid-19-fall. Årstoppen på 417.000 nya fall på en vecka nåddes redan i januari, varpå antalet har minskat stadigt under våren.

De senaste veckorna har dock inneburit ett rejält trendbrott, på grund av den så kallade delta-varianten. Veckans siffra på över 70.000 är den högsta sedan mitten av februari.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?