ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Ökad orderingång för Ovako

Stålföretaget Ovako ökar omsättningen och vände till svarta siffror i det fjärde kvartalet.

Orderingången och orderstocken ökade. Företaget spår högre volymer i det första kvartalet. Omsättningen uppgick till 246 miljoner euro (196), en ökning med 26 procent mot föregående år. 

Resultatet före skatt var 18 miljoner euro (-7). Resultatet efter skatt blev 2 miljoner euro (-10). Rörelseresultatet före av- och nedskrivningar, ebitda, före omstruktureringskostnader var 29 miljoner euro (5). Den justerade marginalen blev således 11,7 procent (2,8). 

Företaget spår högre volymer under det första kvartalet. Orderingången i det fjärde kvartalet ökade med 29 procent och orderstocken var upp väsentligt, enligt bolaget.

"Mot bakgrund av den fortsatt höga industriella aktiviteten hos våra kunder, utökad bemannad kapacitet i flera av våra produktionsflöden samt en välfylld orderbok, bedömer vi att försäljningsvolymen det första kvartalet 2018 kommer vara högre än för motsvarande period föregående år", skriver Ovako. 

"Vi avslutade 2017 på samma positiva sätt som vi började, med stigande orderingång, ökade leveranser och ett klart förbättrat finansiellt resultat. Under året har vi tagit marknadsandelar och samtidigt genomfört välbehövliga prisjusteringar. Trots att vi ökat den bemannade kapaciteten markant har vi fortsatt att leverera på vårt besparingsprogram och därmed stärkt vår konkurrenskraft. Vi befinner oss i ett bättre läge än på länge, redo att fortsätta att skapa tillväxt för Ovako", säger Marcus Hedblom, vd för Ovako, i en kommentar.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies