Annons

Ökad orderingång för Flexqube – något minskad förlust

Flexqube, som tillverkar materialhanteringsvagnar, redovisar ett rörelseresultat för det fjärde kvartalet 2021 på -3,9 miljoner kronor (-4,3). 

Foto:Pressbild

Nettoomsättningen steg till 47,4 miljoner kronor (23,9) medan orderingången ökade till 52,3 miljoner kronor (20,2). 

”Givet den starka orderingången i det fjärde kvartalet tar vi med oss en rekordstor orderbok på över 50 miljoner kronor in i 2022, vilket kommer att ge oss en stabil försäljningsbas under det första halvåret”, skriver vd Anders Fogelberg i delårsrapporten.

Rörelseresultatet före av- och nedskrivningar uppgick i kvartalet till -2,8 miljoner kronor. Det justerade ebitda-resultatet blev -1,5 miljoner kronor.

”Vi arbetar aktivt med kassaflödet och givet den starka försäljningen under det fjärde kvartalet har vi ambitionen att nå ett positivt kassaflöde under det första kvartalet”, uppger Flexqube-chefen.

Nettoresultatet förbättrades något till -4,1 miljoner kronor (-4,4).

Fortsatt långa ledtider på elektronikkomponenter kan innebära att ledtiderna från order till försäljning för bolagets robotiserade segment kommer att vara längre än normalt under 2022, enligt Anders Fogelberg.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera