1515

Ökad omsättning och bruttomarginal för Phase Holographic

Spotlight-listade Phase Holographic, som utvecklar instrumentering och mjukvara för så kallad time-lapse-cytometri, redovisar en nettoomsättning på 1,9 miljoner kronor (0,6) för det fjärde kvartalet (februari-april) för det brutna räkenskapsåret som sträckte sig till april 2021.

Bruttomarginalen ökade till 66 procent (60) medan ebitda-resultatet minskade till -5,6 miljoner (-4,6).

Resultatet per aktie var nära oförändrat för kvartalet på -0:47 kronor per aktie (-0:45).

”Om inte de stora marknaderna åter stänger ned på grund av pandemin ser vi att försäljningen kommer att fortsätta växa under överskådlig framtid, inte minst på den nordamerikanska marknaden”, skriver vd Peter Egelberg i rapporten.

Han uppger att det strategiska beslutet att fokusera på digital försäljning och marknadsföring har varit framgångsrikt och att den nordamerikanska marknaden stod för två tredjedelar av nettoomsättningen under kvartalet.

”Det gängse sättet att sälja avancerade vetenskapliga instrument har varit att oberoende distributörer marknadsför, säljer vidare och servar produkten mot slutkund på en överens-kommen geografisk marknad. Fram till pandemin ifrågasatte ingen i branschen denna affärsmodell. Det var helt enkelt så kapitalvaror som Holomonitor såldes. Modellen är dock kostsam och resurskrävande samt att försäljningen inte blir bättre än distributörerna”, kommenterar Phase Holographic-chefen.

Vidare skriver Peter Egelberg att utvecklingsarbetet med att förse Holomonitor med fluorescens-kapacitet fortgår enligt plan. Nyligen gick projektet in i den andra och möjligen den sista interna testfasen.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?