Ökad omsättning men fortsatt förlust för Kontigo Care
Kontigo Care, verksamma med digitala verktyg inom beroendevården, redovisar en ökad försäljning med 26 procent till 5,7 miljoner kronor (4,6) i det första kvartalet 2021.
Nyhetsbyrån Direkt
Text
De månatliga återkommande intäkterna vid kvartalets utgång, MRR, låg på 1,94 miljoner kronor (1,64).
Resultatet efter skatt var -0,4 miljoner kronor (-0,7) motsvarande -0.02 kronor per aktie (-0:03).
”Pandemin har inneburit att efterfrågan på Kontigo Cares digitala ehälsoplattform stärkts. Under det första kvartalet har dock endast ett ytterligare kommunavtal tecknats”, skriver Ulf Kindefält i vd-ordet i rapporten.
Kassaflödet från löpande verksamheten var +0,8 miljoner kronor (+1,1) med likvida medel om 8,5 miljoner kronor vid rapportperiodens utgång.
Nyhetsbyrån Direkt
Innehåll från ICA SverigeAnnons
ICA utvecklar framtidens mat och butik
Röstassistenter och sensoriska hyllor kan vara något som vi kommer att möta i framtidens matbutik. Och kanske är det odlat kött och insekter som kommer vara på våra tallrikar om några decennier. Frågar du ICA och deras innovationshubbar är det högst troligt.
Samtidigt som samhället utvecklas, befinner sig också våra matbutiker i förändringsfas. Och snabbt går det. Nya tekniker, så som robotiserade lager, blockkedjeteknik och både AR och VR, implementeras för att ta framtidens marknadsplats till nya höjder. På livsmedelssidan förväntas vi se såväl insekter som odlat kött.
– Vi kommer att behöva ställa om, mycket utifrån ett klimatperspektiv givetvis. Det innebär att vi bland annat kommer behöva äta mer växtbaserat och nya typer av proteiner. Vi ser också spännande områden som utforskas, där insekter och framställt kött blir mer hajpat och normaliserat ju mer tiden går, säger Sofia Olsson, chef för innovation och konceptutveckling på ICA Sverige i podcasten Innovationslandet Sverige.
Hon har en flerårig bakgrund inom ICA och var med och startade upp innovationshubben som riktar sig mot livsmedel och foodtech. Fokuset ligger på matinnovation för att kunna framtidssäkra sortimentet.
– Vi ser gärna att det vi arbetar med blir produkter som slutligen hamnar på hyllan som våra kunder kan ta del av. Det innefattar att arbeta med research, driva innovationsprojekt och att ständigt arbeta med insikter för att veta vad som är på gång. Där tittar vi mycket i 5–10 årsperspektiv för att kunna ligga i framkant, säger hon i podden.
För att utveckla nya produkter krävs också ny teknik. Inom ICA:s innovationshubb ICAx utforskats och analyseras nya affärsmöjligheter och tekniker som kan leda till innovationer. Ariella Rotstein är CO-lead inom ICAx och arbetar dagligen med dessa frågor.
– Det enda vi vet med säkerhet, är att vi inte vet vad som kommer att hända framåt, vilket gör att vi behöver hantera ovissheten och hänga med i allt som händer. Vi arbetar brett och var bland annat tidiga med röstassistenter och har tagit fram ett koncept för obemannade butiker för att nämna några, säger hon i podcasten.
Framtidsrapport om matbutiken
Tidigare i år släppte ICA rapporten ”Din matbutik 2032” som siar om hur framtiden kommer att se ut för våra matbutiker. Rapporten tar upp flera dimensioner där kundinsikter diskuteras och nya behov och värderingar lyfts.
– Under den senaste tiden har vi fokuserat väldigt mycket utifrån framtidsrapporten, där vi tittar inom två områden. Dels effektiviseringsmöjligheter med hjälp av teknologin, dels hållbarhetsaspekten och vad det kan innebära för vår butik. Vi har spännande tider framför oss och det är så intressant att vara med på den här resan, säger Ariella Rotstein.
Fakta: Hos ICA står innovationen inom dagligvaruhandeln och livsmedel i centrum. Med två innovationshubbar arbetar de dagligen för att ta fram nya uppfinningar för morgondagens matbutik. Hösten 2017 började resan mot att stärka och förlänga ICA Gruppens affär genom innovation, när innovationshubben ICAx startades. Tillsammans med innovationsavdelningen strävar ICA efter att ständigt förbättra morgondagens matbutik. Läs mer här.