1515
Annons

Ökad omsättning för GIG

Bettingbolaget GIG, Gaming Innovation Group, redovisar ett ebitda-resultat på 6,5 miljoner euro (4,9) för det första kvartalet 2022.

Nettoomsättningen uppgick till 19,1 miljoner euro (15,0). Rörelseresultatet blev 2,9 miljoner euro (1,9).


Större förlust för Eolus – aktien rasar tvåsiffrigt

Per Witalisson, vd Eolus.
Per Witalisson, vd Eolus.Foto:Emil Malmborg

Vindkraftsbolaget Eolus redovisade både en högre nettoomsättning och en större förlust under det första kvartalet 2022. Aktien rasar tvåsiffrigt i onsdagens inledande handel. 

På onsdagen var det dags för Eolus att presentera sina siffror för det första kvartalet 2022. Nettoomsättningen landade på 432 miljoner kronor vilket var en ökning från 242 Mkr under samma kvartal 2021. Rörelseresultatet summerades till minus 158 Mkr att jämföra med minus 29 Mkr under det första kvartalet i fjol. 

”Kvartalet innebär ett negativt resultat för Eolus, vilket främst beror på ytterligare kostnadsökningar i projekt Öyfjellet i Norge. Projektet har drabbats av förseningar ända sedan pandemins start 2020 på grund av begränsade resmöjligheter för personal och försenade komponentleveranser”, skriver Per Witalisson, vd för Eolus, i rapporten. 

Enligt vd har Eolus tagit höjd för ytterligare merkostnader och reviderat ned sin prognos för projektets totala lönsamhet. 

 ”Nu pågår ett intensivt arbete med driftsättning av återstående turbiner och överlämning till köparen planeras fortsatt ske i juni 2022”, skriver han. 

Rapporten fick ett kyligt mottagande på Stockholmsbörsen där aktien rasar med 11,8 procent i onsdagens inledande handel. Sedan årsskiftet har aktien nu backat drygt 21 procent. 


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?