Annons

Ökad kostnad för grundskolan

Kostnaden för att undervisa en grundskoleelev, det vill säga lönekostnader för lärare, var i fjol 56 500 kronor. Det är en ökning med 7,2 procent jämfört med 2015.

Tillsammans med andra poster, som lokaler, elevhälsa och skolmat blev den totala kostnaden för en grundskoleelev knappt 104 000 kronor, visar Skolverkets statistik.

Den totala kostnaden för grundskolan uppgick till 107 miljarder kronor 2016, medan förskolan kostade 72 miljarder och gymnasieskolan 40 miljarder. Skolväsendet i stort, från förskola till vuxenutbildningen, kostade 260 miljarder kronor, en ökning med 6,7 procent.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?