1515
Annons

Ökad förlust och omsättning för Acconeer

Acconeer, som utvecklar radarsensorer, redovisar ett resultat efter skatt på -13,9 miljoner kronor (-11,9) i det första kvartalet 2022.

Rörelseresultatet uppgick till -13,8 miljoner kronor (-11,9) och omsättningen ökade till 10,1 miljoner kronor (7,6).

”Vi sålde fler än 26.000 moduler vilket är mer än dubbelt så mycket som tidigare rekord och samtidigt sålde vi fler än 129.000 sensorer. Vi noterade elva nya kundlanseringar, även det ett nytt rekord. På en årlig basis växte Acconeers ACCON -0,10% Dagens utveckling produktintäkter med 130 procent i första kvartalet”, skriver vd Lars Lindell i delårsrapporten.

Bristen på processorer och andra kritiska komponenter har drabbat Acconeers moduler och bolaget har inte lyckats skeppa alla beställningar.

”Vi förväntar oss fortsatta problem med inköp av komponenter under 2022. Bristen på komponenter har även inneburit att våra kunder inte har kunnat producera produkter i den takt de hade planerat även om Acconeer har kunnat leverera sensorer”, skriver Lars Lindell.


Alpcot Holding rapporterar förlust på 7,7 miljoner kronor

Finansplattformsbolaget Alpcot, som bildades i november 2021, rapporterar rörelseintäkter på 7,9 miljoner kronor under det första kvartalet.

Rörelseresultatet blev -7,7 miljoner kronor, liksom nettoresultatet. Resultat per aktie hamnade på -0,06 kronor, enligt rapporten. Jämförelsesiffror saknas då kvartalet är koncernens första hela kvartal. Koncernen bildades i november 2021 och listades i samband med det på First North.

Vid kvartalets utgång hade Alpcot cirka 11.300 miljoner kronor i kapital i sin depåtjänst och antalet kunder i depåtjänsten uppgick till cirka 8 200. Alpcot hade samtidigt dessutom cirka 10 500 kunder med ett försäkringsengagemang.

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till -12,8 miljoner kronor. 

Likvida medel uppgick till 27,5 miljoner kronor. Vid årsskiftet var nivån 42 miljoner.

”En andhämtningspaus, så skulle jag vilja beskriva Alpcots första kvartal som noterat bolag. Transaktionsaktiviteten har varit lägre jämfört med slutet av 2021, men vi har prioriterat att integrera kundstocken vi övertog från Nord Fondkommission samt förstärka organisationen inför fortsättningen av Alpcots tillväxtresa”, säger vd Björn Bringes i sina kommentarer.

 


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?