Ökad förlust för Wifog – föreslår nyemission

Wifogs nettoomsättning under det tredje kvartalet ökade med 23 procent till 1,8 miljoner kronor (1,5) och ebitda-resultatet blev -4,0 miljoner kronor (-2,9).

"Det tredje kvartalet har vårt samarbete med Metro Media House kommit i gång på allvar och vi ser äntligen en positiv tillväxt i vår mobilprodukt", kommenterar tillförordnad vd Martin Litborn.

Arbetet med att få kontroll på kostnadsmassan har gett resultat.

"Den kostnadskostym bolaget har haft tidigare har inte legat i linje med bolagets förutsättningar och nu har den kommit ner till en nivå som ger bolaget bättre förutsättningar att växa", säger Martin Litborn.

Han säger att oktober blev den bästa månaden sedan 2016 både sett till omsättning och tillväxt i antalet mobilabonnemang.

Bolaget meddelade tidigare på fredagsmorgonen en emission på upp till 30 miljoner kronor.

"Dessvärre på grund av bolagets tuffa finansiella förutsättningar, till stor del uppbyggd av dyr bryggfinansiering, klarar vi inte av att hålla den tillväxttakt och nå alla utsatta mål. Därför måste vi skapa de rätta förutsättningar för den kommande perioden och bolagets framtid", kommenterar Martin Litborn beslutet om emission.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?