Annons

Ökad förlust för True Heading

Spotlight-bolaget True Heading, verksamt inom AIS (Automatic Identification System) och navigation, hade en nettoomsättning under det andra kvartalet på 1,2 miljoner kronor (1,6). Rörelseresultatet blev -4,1 miljoner kronor (-1). 

Det framgår av halvårsrapporten. 

”Första halvåret av 2020 har handlat om överlevnad och en rejäl uppförsbacke att bemästra med covid-19 som en sista spik i kistan för bolagets verksamhet”, kommenteras det.

True Heading genomför för närvarande en strukturaffär med Gigger genom en apportemission.

”Processen för att hitta en bra kandidat för en omvänd notering har haft flera möjliga kandidater. Valet av Gigger kom i denna process tidigt att framstå som den bästa lösningen”, skriver bolaget.

Gigger hade under 2019 en omsättning på 24 miljoner kronor och vinsten summerades till 0,1 miljoner kronor. 

”Bolagets omsättning under 2020 har till dags dato ökat med cirka 220 procent trots de katastrofala effekterna av coronaviruset, och tillväxten spås att komma att accelerera kraftigt efter att pandemin har lagt sig”, heter det. 


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?