Annons

Ökad förlust för TC Tech

First North-bolaget TC Tech redovisar ett nettoresultat på -8,1 miljoner kronor för det fjärde kvartalet 2017 (-5,0). Kassaflödet från den löpande verksamheten uppgick till -5,2 miljoner kronor (-3,6).

Rörelseresultatet sjönk till -8,1 miljoner kronor (-5,0).

Bolaget saknade nettoomsättning under kvartalet, i likhet med under motsvarande kvartal året före. De totala intäkterna, som innehåller aktiverat arbete för egen räkning, var 0,4 miljoner kronor (1,8).

"När vi nu under 2018 får på plats uppgraderingar av de två levererade systemen har vi för första gången ett intrimmat massproduktionssystem klart och kan skifta huvudfokus från produktionsfärdigställande till försäljning av ytterligare system", uppger vd Alexander Luiga i bokslutsrapporten.

"Vi valde tidigare att avvakta vidare försäljning tills vi nått detta stadie. Nu startar vi upp försäljningsprocessen igen och kan fördjupa diskussionerna med de potentiella kunder som vi har börjat bygga relationer med", fortsätter TC Tech-chefen som hoppas på att kunna omsätta dessa relationer till flera konkreta beställningar under 2018.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?