Annons

Ökad förlust för Real Heart efter ”mellanperiod”

Real Heart, som utvecklar en typ av hjärtpump, redovisar ett nettoresultat för det tredje kvartalet 2020 på -2,5 miljoner kronor (-1,3). 

Bolaget saknade nettoomsättning under kvartalet. Posten övriga rörelseintäkter uppgick till 0,1 miljoner kronor (0,6).

Rörelseresultatet sjönk till -2,5 miljoner kronor (-1,3).

”Tredje kvartalet 2020 har varit en mellanperiod präglad av coronapandemin där företaget använt tiden till att konsolidera alla viktiga framsteg som uppnåtts i utvecklingsarbetet och bolagsbygget. I många stycken har bolaget varit avskurna från viktiga möten och framförallt tvingats skjuta upp mycket av utvecklingen kring kirurgin”, skriver vd Azad Najar i delårsrapporten.

Däremot har väsentliga samarbeten kring produktutvecklingen säkrats, skriver Real Heart-chefen.

I oktober uppgav Real Heart att bolaget före årsskiftet avser återuppta sina djurstudier efter en period av reserestriktioner i samband med coronapandemin som gjorde att bolaget behövde avblåsa djurstudierna.

”Vi hoppas att situationen kommer förbättras och att reserestriktionerna lättas så vi kan återuppta det viktiga arbetet runt årsskiftet”, skriver Azad Najar i delårsrapporten.


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?