Ökad förlust för prospekteringsbolaget Orezone

Prospekteringsbolaget Orezone, listat på Spotlight, redovisar ett resultat på -1,7 miljoner kronor (-0,1) för det tredje kvartalet.

Bolaget hade inga intäkter under kvartalet.

Under kvartalet har Orezone gjort en riktad nyemission, där Caldera Ridge Capital kom in som ny storägare och samarbetspartner. Vid september månads utgång uppgick bolagets likvida medel till 5,8 miljoner kronor.

I slutet av augusti beviljade Bergsstaten Orezones ansökan gällande förlängning av bolagets undersökningstillstånd i Fetsjön och Ormbäcken med en period på tre år.

"Detta är mycket glädjande att vi kan fortsätta vårt påbörjade arbete där, gällande Fetsjön så anser vi att resultaten är så bra att vi överväger att ansöka om tillstånd för provbrytning", skriver vd Martin Liljestrand i delårsrapporten.

I Ormbäcken behöver bolaget göra ytterligare provborrningar, vilka kommer att påbörjas sommaren 2019.

Vidare har bolaget i september i år ansökt om sex stycken undersökningstillstånd hos Bergsstaten.

"Om ansökningarna godkänns så kommer vi påbörja undersökningar nästa år med geologisk kartering och lämpliga markgeofysiska mätningarna i alla områden för att under 2020 göra provborrningar", skriver Martin Liljestrand. 


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?