1515
Annons

Ökad förlust för Nanexa

First North-listade Nanexa redovisar ett nettoresultat om -3,9 miljoner kronor (-2,5) för det tredje kvartalet 2020.

Omsättningen blev 0,5 miljoner kronor (0,1).

Periodens kassaflöde uppgick till -8,1 miljoner kronor (-3,8) och likvida medel vid periodens utgång var 26,0 miljoner kronor (17,1)

”Nanexas tredje kvartal var planenligt ett kvartal av intensiva förberedelser i en mycket positiv anda. Vi gjorde fortsatta framsteg, framförallt när det gällde vårt eget projekt NEX-18 för förbättrad behandling av MDS, en form av leukemi”, skriver vd David Westberg i rapporten.

Efter kvartalets utgång har bolaget fått GMP-certifikat från Läkemedelsverket. Certifikatet innebär att bolaget får producera kliniskt prövningsmaterial för studier, som en egen fas I-studie i NEX18-projektet.

”När det gäller vår egen fas I studie i NEX-18 projektet har förberedelserna inför studien varit intensiva, men har löpt enligt plan. Vi har nu det allra mesta på plats för att initiera studien som kommer att genomföras vid Karolinska Universitetssjukhuset i Stockholm och Akademiska Sjukhuset i Uppsala. Vi har skickat in ansökan om kliniskt prövningstillstånd till Läkemedelsverket och väntar besked om att få starta studien innan året är slut”, skriver vd:n.


New Nordic Healthbrands: Omsättningen ökade tredje kvartalet

First North-listade New Nordic Healthbrands nettoomsättning ökade med 8 procent i lokal valuta till 125 miljoner kronor i det tredje kvartalet 2021 (115).

Rörelseresultatet före avskrivningar (ebitda) uppgick till 8,9 miljoner kronor (8,2).

Bruttomarginalen ökade till 71,0 procent (67,7).   

Nettoresultatet hamnade på 6,7 miljoner kronor (6,4), motsvarande 1:08 kronor per aktie (1:04). 


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?