Annons

Ökad förlust för Gomspace – minskar personalstyrkan

Rymdteknikbolaget Gomspace, som är listat på First North, redovisar nettointäkter om 52,2 miljoner kronor för det andra kvartalet 2019, en ökning med 25 procent jämfört med samma kvartal föregående år. Rörelseresultatet var -42,3 Mkr, jämfört med -26,6 Mkr motsvarande kvartal i fjol. Det framgår av halvårsrapporten.

I det andra kvartalet hade bolaget en kostnad om 13,9 miljoner kronor för en reservering hänvisat kunden Sky and Space Global som avbokat en stororder om över 600 miljoner kronor.

Orderintaget ökade 105 procent i kvartalet till 61,7 Mkr, för det första halvåret var orderingången 76,5 Mkr, och orderboken uppgick till 118,1 miljoner kronor vid halvårsskiftet jämfört med en orderbok på 703 Mkr under samma period i fjol.

"Till följd av det låga orderintaget i det första kvartalet och det faktum att Sky and Space Global inte kunde utvecklas som planerat till följd av finansieringsproblem har vi minskat personalstyrkan från 230 till 150 stycken", skriver Niels Buus i vd-ordet.

Effekten från den 35-procentiga personalminskningen kommer att uppgå till över 21 miljoner kronor under 2019 och framför allt synas i det fjärde kvartalet, enligt vd:n.

"Den fulla effekten för nästa år kommer att vara mer än 62 miljoner kronor", skriver Niels Buus.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera