Annons

Ökad förlust för Enviro

Miljöteknikbolaget Scandinavian Enviro Systems, som är verksamt inom återvinning av däck, redovisar ett nettoresultat för det tredje kvartalet 2019 på -10,2 miljoner kronor (-8,9).

Nettoomsättningen under perioden uppgick till 0,2 miljoner kronor (0,3). 

”Resultatförsämringen mot föregående år förklaras främst av följande faktorer: En lägre bruttovinst på grund av lägre utnyttjande av återvinningsanläggningen under de första sex månaderna, högre fasta omkostnader i samband med jurist- och konsultbistånd till framtida anläggningsavtal, marknadsföringskostnader samt löpande kostnader i samband med förbättringar i anläggningen i Åsensbruk”, skriver bolaget i rapporten.

Totalomsättning och bruttovinst har dock stabiliserats och stigit under tredje kvartalet eftersom anläggningen åter tagits i drift efter ett antal investeringsprojekt under våren och sommaren, skriver bolaget.


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?