1515
Annons

Ökad förlust för Copperstone Resources

First North-listade gruvprospekteringsbolaget Copperstone Resources nettoresultat uppgick till -7,2 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2020 (-4,3).

Resultatet per aktie blev -0,01 kronor (-0,01).

Bolaget redovisar inga intäkter. 

Kassaflödet under perioden var -6,6 miljoner kronor (9,4) och vid utgången av kvartalet uppgick de likvida medlen till 12,7 miljoner kronor (15,9).

”Under kvartalets gång har Copperstone lagt fokus på återöppnandet av Viscaria-gruvan i Kiruna. Vårt team av gruvspecialister har vuxit genom att en 'site manager' och 'mining manager' anställts”, skriver vd Michael Mattsson i vd-ordet. 

Borrningsaktiviteterna vid Viscaria fortlöper i full takt. Den första fasen, innebärande nästan 8.000 meter borrning, avslutades i april och visade på mycket uppmuntrande nivåer av höggradigt koppar, noterar Copperstone-chefen. 

”I juli ingick vi avtal med välrenommerade Arctic Drilling för återstående 2020/…/. Den andra borrningsfasen inleddes redan i somras och mot slutet av det innevarande året uppskattar vi att totalt 16.000 meter har borrats”, kommenterar Michael Mattsson. 


Chemotechs ökade bruttoförlusten tredje kvartalet

First Norh-listade medicinteknikbolaget Scandinavian Chemotech redovisar ett resultat före skatt om -5,7 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2021, jämfört med -2,9 miljoner motsvarande period året innan.

Bolaget hade en nettoomsättning i kvartalet på 9.000 kronor (41.000 kronor). Orderboken uppgick till 1,1 miljoner kronor vid kvartalets slut (0,5).

Kassaflöde från den löpande verksamheten uppgick till -7,0 miljoner kronor under kvartalet (-2,8). Chemotech genomförde tidigare i höstas två riktade nyemissioner som tillförde bolaget cirka 19 miljoner kronor efter transaktionskostnader.

Enligt vd Mohan Frick kan det tredje kvartalet på många sätt anses som ett av Chemotechs starkaste hittills och som för första gången inneburit att bolaget kunnat marknadsföra produkten Iqwave som en CE-märkt teknologi. 

”Förutom att vi genom certifieringen kunnat accelerera utvärderingsprocesserna på nya marknader har vi även kunnat se ett markant ökat intresse för vår tumörspecifika elektroporationsteknologi från både human- och veterinärmedicinsidan, där seriösa aktörer på egen hand söker upp bolaget för att visa sitt intresse”, skriver vd i delårsrapporten.

Han pekar på att efter mer än 18 månader med hinder från pandemin har Chemotechs marknadsföringsaktiviteter återupplivats inom affärsområdet Animal Care.  

”Det är en intressant tid som vi har framför oss där det blir allt tydligare att vår satsning på veterinärmedicin var helt rätt. Antalet potentiella samarbetspartners med kommersiella och akademiska intressen ökar för varje vecka och vi ser att den globala lanseringen av Vetiqure TM troligen kommer att överträffa våra egna förväntningar”, skriver Chemotechs vd.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?