Annons

Ökad förlust för Adventure Box – men fler webbsidebesökare

Dataspelsteknologiföretaget Adventure Box Technology, som tillhandahåller en online-plattform där användare själva kan skapa, dela och spela spel, redovisar ett nettoresultat på -6,4 miljoner kronor (-4,4) för det femte kvartalet (oktober-december) i det förlängda räkenskapsåret september 2018 till december 2019.

Bolaget hade ingen omsättning i under perioden eller i jämförelsekvartalet.

Under kvartalet har antalet webbsidesbesökare ökat från 397.284 till 676. 691. Antalet återvändande användare har ökat från 62.358 till 152.248.

I december genomförde bolaget sin första marknadsföringskampanj med Minecraft Youtubers.

”Minecraft Youtubers är idoler och förebilder. Att de rekommenderar Adventure Box till sina följare stärker vårt varumärke. De spel de lyfte fram fick högst andel återkommande besökare. Vi kommer under året successivt arbeta med större namn inom detta segment. Att låta Minecraft Youtubers sälja kopior av sina populära spelvärldar via Adventure Box kommer bli en viktig inkomstkälla”, skriver bolaget i sin rapport.

Nettokassaflöde före finansiella poster var -14,1 miljoner kronor (-4,7) och bolagets likvida medel uppgick vid periodens utgång till 10,7 miljoner.

Under 2019 genomförde bolaget sju nyemissioner vilka sammantaget inbringade 25,9 miljoner kronor i nytt eget kapital. Det egna kapitalet uppgick vid kvartalets utgång till 32,1 miljoner.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?