1515
Annons

Ökad efterfrågan på lammkött

Efterfrågan på lammkött i Sverige ökar, trots att den totala köttkonsumtionen minskar, rapporterar P4 Gotland.

Under 2017 sjönk köttförbrukningen till 85,5 kg per person, från den svenska rekordnivån på 87,7 kg person 2016, enligt Jordbruksverket.

Men till skillnad från både gris- och nötkött så ökade efterfrågan på lamm förra året till 1,9 kilo per person.

Den gotländska lammnäringen gynnas av utvecklingen och på Gotlands slakteri har man ökat inköpen.

"Min förhoppning är att vi kommer att äta mer gotländskt lamm i framtiden. Det kommer nog att vägas in ännu mer vilket klimatavtryck produktionen gör och konsumenten ställer tuffare krav", säger Fredrik Sundblad som är inköpschef på slakteriet.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?