1515

Ögonblicket: När dejtingapparna slutat fungera

Ögonblicket. Stockholm, fredag 27 augusti, kl 18.37.

Aaron prövar analog dejting
Aaron prövar analog dejtingFoto:Jack Mikrut

En fredagskväll stod han där med sin hemgjorda skylt, i skydd för ösregnet under den covid 19-stängda teatern Göta Lejons entré på Södermalm i Stockholm.

”Det kändes lite pinsamt i början”, berättar Aaron, 29 år, och ler lite förläget.Han säger att det handlar om en pandemieffekt, han har tröttnat på dejtingappar och att livet blivit så digitalt.

Har någon stannat?
”Det har varit en del som tagit bilder och det har faktiskt varit ganska roligt att stå här. Jag har fått folk att le och skratta”, svarar han.

”En kvinna kom fram och sa: 'Om jag var i din ålder skulle jag tackat ja.' Ett par kompisar gick förbi och den ena sa till den andra: 'Du borde gå på dejt med honom.' Allt detta på bara 30 minuter.”

Precis då hörs en röst som säger ”Hej!”. Det är Elvira som vill att Aaron plockar ned skylten och hänger med henne och hennes kompisar till en bar i närheten. Där känner jag att det är dags att försvinna.

När jag ringer Aaron ett par dagar senare berättar han hur det slutade. Tyvärr hade Elvira och kompisarna inte en stol över vid sitt bord och servitören ville därför inte släppa in Aaron.

Han tog i stället sin skylt och ställde sig i Götgatsbacken. Där blev det också många positiva kommentarer, men inget napp.

”Jag sparar skylten och kommer nog att göra om det igen när jag orkar och hinner. Det väckte mer uppmärksamhet än väntat”, berättar Aaron.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?