Annons

Ögonblicket: När dejtingapparna slutat fungera

Ögonblicket. Stockholm, fredag 27 augusti, kl 18.37.

Aaron prövar analog dejting
Aaron prövar analog dejtingFoto:Jack Mikrut

En fredagskväll stod han där med sin hemgjorda skylt, i skydd för ösregnet under den covid 19-stängda teatern Göta Lejons entré på Södermalm i Stockholm.

”Det kändes lite pinsamt i början”, berättar Aaron, 29 år, och ler lite förläget.Han säger att det handlar om en pandemieffekt, han har tröttnat på dejtingappar och att livet blivit så digitalt.

Har någon stannat?
”Det har varit en del som tagit bilder och det har faktiskt varit ganska roligt att stå här. Jag har fått folk att le och skratta”, svarar han.

”En kvinna kom fram och sa: 'Om jag var i din ålder skulle jag tackat ja.' Ett par kompisar gick förbi och den ena sa till den andra: 'Du borde gå på dejt med honom.' Allt detta på bara 30 minuter.”

Precis då hörs en röst som säger ”Hej!”. Det är Elvira som vill att Aaron plockar ned skylten och hänger med henne och hennes kompisar till en bar i närheten. Där känner jag att det är dags att försvinna.

När jag ringer Aaron ett par dagar senare berättar han hur det slutade. Tyvärr hade Elvira och kompisarna inte en stol över vid sitt bord och servitören ville därför inte släppa in Aaron.

Han tog i stället sin skylt och ställde sig i Götgatsbacken. Där blev det också många positiva kommentarer, men inget napp.

”Jag sparar skylten och kommer nog att göra om det igen när jag orkar och hinner. Det väckte mer uppmärksamhet än väntat”, berättar Aaron.

Innehåll från Pontus Frithiof La TourAnnons

Chambre séparée 84 meter över havet – mitt i Stockholm

Högt över havet och Stockholms takåsar, längst upp i den klassiska DN-skrapan, öppnar sig inte bara en fantastisk utsikt. Där finns även resultatet av krögaren och entreprenören Pontus Frithiofs mångåriga dröm.

– La Tour är en krog med mycket höga kulinariska ambitioner men i en avspänd och lite vänligare inramning än traditionell ’fine dining’, säger han.

Läs mer om La Tour, Le Bar och våra chambre separées 

Ett signum är möjligheten att boka ett chambre séparée med plats för åtta eller tolv personer. Efter överenskommelse går ett sådant att boka på valfri tidpunkt, även utanför restaurangens ordinarie öppettider.

– Med våra chambre séparée erbjuder vi mindre sällskap att njuta av La Tour i en avskild miljö. Vare sig det är en privat middag eller ett affärsmöte bidrar våra chambre séparée till ett lugn. Såväl upplevelsen av maten som samtalen kan blomstra lite extra.

Pontus Frithiof ambition är att La Tour ska hålla högsta internationella nivå – med en välkomnande stämning.
Pontus Frithiof ambition är att La Tour ska hålla högsta internationella nivå – med en välkomnande stämning.

I över 25 år har Pontus Frithiof varit med och präglat Stockholms krogliv. Men med La Tour har han första gången kunna låta sin vision löpa linan ut – tanken som genomsyrar restaurangen kallar han för 'power dining'.

Menyn utgår från klassisk fransk matlagning med en modern och personlig touch. Endast råvaror av högsta kvalitet kommer över tröskeln. Portionerna är dessutom ämnade att mätta – och inte bara vara vackra att se på.

– Jag vill att maten, miljön och serveringen ska hålla högsta internationella nivå, men att La Tour ska vara välkomnande elegant snarare än stram och pretentiös.

Restaurangen består av en sparsmakat och samtidigt ombonat inredd matsal som rymmer 26 gäster. Där serveras en à la carte-meny. Det i sig är ovanligt bland restauranger i det översta segmentet, men ger gästen större valfrihet att välja en maträtt utifrån sina egna smakpreferenser, konstaterar Pontus Frithiof.

Ett besök börjar ofta i kontakt med restaurangens concierge. I entrén ledsagas då gästen till hissen, som går direkt till våning 23. Men det finns även möjlighet att inleda upplevelsen redan utanför den egna dörren genom att hämtas upp med limousin.

Läs mer om La Tour, Le Bar och våra chambre separées 

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Pontus Frithiof La Tour och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera