Oförändrat resultat trots ökad omsättning för Imint

Imint Image Intelligence redovisar stigande nettoomsättning men ett rörelseresultat i linje med jämförbar siffra från fjärde kvartalet 2018, framgår av en bokslutskommuniké. Bolaget utmanas nu av coronaviruset, som lett till problem för den viktigaste kundmarknaden, smartphonetillverkarna.

Omsättningen uppgick till 11 miljoner kronor (9,2) i det fjärde kvartalet. Kostnaderna steg dock och resultatet kom in i linje med jämförbart kvartal 2018: 1,9 miljoner kronor. 

För helåret summeras en omsättningsökning på 19 procent.

”Marknadsläget för vår viktigaste kundmarknad, smartphonetillverkare i Asien, påverkas av handelskonflikten mellan USA och Kina, samt det pågående corona virusutbrottet i Kina. Vad effekterna blir för Imint är dock för tidigt att uppskatta. Att den mässa som är viktigast för oss, Mobile World Congress i Barcelona, ställts in med hänvisning till coronaviruset är en konsekvens som är ogynnsam”, skriver vd Andreas Lifvendahl.

Imints likvida medel uppgick vid periodens slut till 33,5 miljoner kronor.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?