Annons

Oförändrad orderingång i tysk industri

Den tyska orderingången på maskiner och anläggningar var oförändrad i september, jämfört med ett år tidigare.

Det visar inflationsjusterad statistik från branschorganisationen VDMA.

Exportorderna var oförändrade medan de inhemska orderna steg 2 procent avrundat.

Under det senaste tre månaderna sjönk orderingången på maskiner och anläggningar med 7 procent jämfört med ett år tidigare. Exportorderna minskade 4 procent, medan inhemska order sjönk 12 procent.

"Maskinefterfrågan förblir alltför svag för att generera tillväxt. Våra internationella konkurrenter möter samma problem. Det syns inga tecken på en global konjunkturuppgång rörande investeringsvaror", säger VDMA:s chefsekonom Ralph Wiechers.

Orderingången från andra EMU-länder än Tyskland ökade återigen något, men efterfrågan minskade en aning från länder utanför EU, konstaterar han vidare.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?