1515
Annons

Oberoende kommitté ger Oriflamebudet tummen upp

Den oberoende budkommittén i Oriflame rekommenderar aktieägarna att acceptera budet från budet från huvudägarna. Budet är helt enkelt för bra, menar kommittén. 

Alexander af Jochnick, styrelseordförande Oriflame.
Alexander af Jochnick, styrelseordförande Oriflame.Foto:Jonas Eng

Oriflames huvudägare, familjen af Jochnick, förklarade i maj att de vill köpa ut kosmetikabolaget från börsen. Budgivarna som kontrollerar nära 31 procent av bolaget erbjöd 227 kronor per aktie. Oriflameaktien handlades då kring 168 kronor. 

De oberoende styrelseledamöterna i Oriflame bildade en budkommitté för att tillsammans med rådgivare utvärdera budet. 

På måndagskvällen kom budkommittén med sitt utlåtande. Där skriver den att budet inte återspeglar bolaget fundamentala värde, ”baserat på Kommitténs starka tro på Oriflame, Bolagets historiska förmåga att hantera utmanande marknadsförhållanden, den nuvarande strategin och Oriflames ledning”, står det i beslutet.

Samtidigt säger kommittén med Anders Dahlvig i spetsen att det inte är säkert att den negativa tillväxttrenden vänder inom kort och säger att det kan ta tid för kosmetikabolaget att nå sina långsiktiga finansiella mål.

”Mot bakgrund av ovan har Kommittén vid en samlad bedömning kommit fram till att den potentiella uppsidan i aktiekursen på lång sikt för närvarande inte väger upp de risker på kort till medellång sikt för aktieägarna i Bolaget som är förenade med att avvisa Erbjudandet”, skriver budkommittén som därför rekommenderar aktieägarna att ta emot de 227 kronor per aktie som familjen Jochnick är beredda att betala.

Stockholmsbörsen klubbar sista handelsdagen för Oriflames aktie

I slutet av juni ansökte sminkbolaget Oriflame om avnotering från Stockholmsbörsen efter att huvudägarens familjen af Jochnicks bud gått igenom. Nu har Nasdaq beslutat om sista handelsdagen för aktien.

Enligt beslut av Nasdaq Stockholm kommer Oriflame Holding att avnoteras från Stockholmsbörsen där sista dag för handel i aktien blir onsdagen den 17 juli, enligt ett pressmeddelande.

Den 26 juni meddelade bolaget Walnut Bidco att samtliga villkor för dess offentliga uppköpserbjudande till aktieägarna i Oriflame hade uppfyllts. Då hade ägarbolaget Walnut Bidco förvärvat motsvarande 91,3 procent av aktierna i bolaget. Samtidigt förlängdes acceptperioden till och med den 8 juli för att övriga ägare också ska erbjudas möjlighet att acceptera budet om 227 kronor per aktie.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera