ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS
Budet på Oriflame

Oberoende kommitté ger Oriflamebudet tummen upp

  • Alexander af Jochnick, styrelseordförande Oriflame. Foto: Jonas Eng

Den oberoende budkommittén i Oriflame rekommenderar aktieägarna att acceptera budet från budet från huvudägarna. Budet är helt enkelt för bra, menar kommittén. 

Oriflames huvudägare, familjen af Jochnick, förklarade i maj att de vill köpa ut kosmetikabolaget från börsen. Budgivarna som kontrollerar nära 31 procent av bolaget erbjöd 227 kronor per aktie. Oriflameaktien handlades då kring 168 kronor. 

De oberoende styrelseledamöterna i Oriflame bildade en budkommitté för att tillsammans med rådgivare utvärdera budet. 

På måndagskvällen kom budkommittén med sitt utlåtande. Där skriver den att budet inte återspeglar bolaget fundamentala värde, ”baserat på Kommitténs starka tro på Oriflame, Bolagets historiska förmåga att hantera utmanande marknadsförhållanden, den nuvarande strategin och Oriflames ledning”, står det i beslutet.

Samtidigt säger kommittén med Anders Dahlvig i spetsen att det inte är säkert att den negativa tillväxttrenden vänder inom kort och säger att det kan ta tid för kosmetikabolaget att nå sina långsiktiga finansiella mål.

”Mot bakgrund av ovan har Kommittén vid en samlad bedömning kommit fram till att den potentiella uppsidan i aktiekursen på lång sikt för närvarande inte väger upp de risker på kort till medellång sikt för aktieägarna i Bolaget som är förenade med att avvisa Erbjudandet”, skriver budkommittén som därför rekommenderar aktieägarna att ta emot de 227 kronor per aktie som familjen Jochnick är beredda att betala.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer