Annons

Obama sågar sin efterträdares krishantering

Utan att peka ut någon enskild person kritiserade USA:s förre president Barack Obama den nuvarande regeringens coronaåtgärder när han talade till avgångsstudenter.

”Om världen ska bli bättre så kommer det att bli upp till er”, sade han enligt CNN.

Ex-president Barack Obama
Ex-president Barack ObamaFoto:Ashlee Rezin

USA:s förre president Barack Obama gav sin efterträdare en indirekt känga gällande coronahanteringen under en digital examensceremoni för universitetsstudenter.

”Många av de (ansvariga politikerna) låtsas inte ens ta ansvar”, sade Obama apropå pandemins konsekvenser, utan att peka ut någon enskild person.

Liknande uttalanden kom från Obama senare på lördagen, amerikansk tid, men då riktat till avgångsstudenter i gymnasiet i ett tv-sänt tal.

Förra veckan rapporterades att Obama i ett samtal med tidigare medarbetare hade kallat regeringens hantering en ”helt kaotisk katastrof”.

Den förre presidenten har fram tills nu hållit en låg profil, framför allt vad gäller kommentarer om den nuvarande presidenten Donald Trump och hans regerings agerande.

Obama talade även om hur hälsokrisen i landet visar på brister i USA:s vårdsystem och att det framför allt drabbar svarta amerikaner.

”En smitta som den här belyser bara de underliggande ojämlikheterna och extra bördorna som svarta grupper historiskt sett har haft att göra med i detta land”, sade han under talet till universitetsstudenterna.

På grund av coronapandemin har man ställt in de ceremonier som vanligtvis hålls för studenter som avslutar gymnasie- eller universitetsstudier. I år hålls många evenemang i stället online.


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?