ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

Oasmias vd efter dealen: “Ska bli en betydande spelare i Europa”

Läkemedelsbolaget Oasmia rusar på nyheten att man tecknat ett avtal med amerikanska Elevar som kan vara värt miljarder. 

”Det här är den perfekta partnern för Oasmia”, säger vd Francois Martelet.

Samarbetsavtalet handlar om kommersialisering av Oasmias cancerpreparat Apealea. Apealea är i dag godkänt i Europa och har rullats ut på flera marknaden. Just nu pågår hos en process hos den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA.

”Elevar har bra track record i kontakt med myndigheten vilket gör det här samarbetet till en perfekt match för Oasmia”, säger Francois Martelet. 

Oasmia får en engångsbetalning på 20 miljoner dollar och samarbetet innefattar milstolpsbetalningar med en potential på upp till 678 miljoner dollar. Elevar kommer att betala Oasmia tvåsiffriga procentuella royalties på försäljningen av Apealea. 

”Det här ger oss definitivt ett försprång ekonomiskt samtidigt som vi alltid är i en process att stärka vår pipeline. Vi har vår unika plattform som låter oss utveckla nästa generation av onkologi läkemedel. Vår ambition är att bli en av de betydande spelarna inom onkologi, både i Norden och i Europa”, säger Francois Martelet.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer