1515

Oasmia genomför riktad emission

Oasmia Pharmaceutical har genomfört en placering av ett konvertibelt lån om totalt 35,2 miljoner kronor, med en årlig ränta om 8 procent. Emissionen är riktad till en begränsad grupp vidtalade investerare. 

Det framgår av ett pressmeddelande. 

Oasmia OASM 0% Dagens utveckling meddelar samtidigt att styrelsen emitterat och tilldelat drygt 8 miljoner nya aktier efter nyttjande av teckningsoptioner av serie 2018/2019.

”Bolaget avser att använda likviden från den riktade konvertibelemissionen till att stärka rörelsekapitalet och finansiera den fortsatta verksamheten. Styrelsens uppfattning är att mot bakgrund av det övergångsskede i vilket bolaget nu befinner sig, kommer den aktuella finansieringen ge bolaget tid och möjlighet att slutföra vissa pågående aktiviteter som kommer att ligga till grund för att fullfölja sin långsiktiga kommersiella strategi”, uppger Oasmia.

Konverteringskursen i emissionen har fastställts till 7:70 kronor. Lånet löper på omkring ett år med förfallodag den 7 september 2019 i den mån det inte konverterats till aktier dessförinnan. 

Vid fullständig konvertering av konvertibellånet uppstår en aktieutspädning om cirka 2,45 procent. 


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?