Nytt toppår för Volvo Cars i USA

Under 2019 såldes 133.828 Volvobilar i Nord-, Syd och Centralamerika. Det är en ökning med 10 procent jämfört med året innan för Volvo Car Americas, enligt ett pressmeddelande.

Volvo Cars vd Håkan Samulesson har 133 828 skäl att vara glad.
Volvo Cars vd Håkan Samulesson har 133 828 skäl att vara glad.

”Att nå en tvåsiffrig ökning i region Americas är något vi är mycket stolta över”, säger USA-chefen Anders Gustafsson.

I USA steg försäljningen med strax över 10 procent jämfört med 2018, till totalt 108.234 bilar. Det är därmed biltillverkarens bästa helårsresultat sedan 2007.

Även försäljningen i Kanada steg med drygt 10 procent, med 10.155 sålda bilar. I Latinamerika ökade försäljningen med nästan tio procent, till 15.439 fordon. Mest ökade efterfrågan på Volvobilar i Brasilien och Mexiko, med försäljningsökningar på närmare 17 respektive drygt 23 procent.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?