Hoppa till innehållet

Annons

Nytt stipendium ska minska sprickan mellan politik och näringsliv

En handbok skriven med syftet att företagare och politiker ska få en större förståelse för varandra. Så beskrivs ”Företagare är från Merkurius, politiker från Jupiter” , författad av den tidigare vice vd:n för Svenskt Näringsliv, Lars Göran Johansson. Boken ges ut av hans dotter och hustru samtidigt som ett stipendium upprättas i hans ära.

Helena Fond, dotter till Lars Göran Johansson, tidigare vice vd på Svenskt Näringsliv.
Helena Fond, dotter till Lars Göran Johansson, tidigare vice vd på Svenskt Näringsliv.Foto:Cornelia Jönsson

När näringslivsprofilen Lars Göran Johansson hastigt gick bort efter en kort tids sjukdom 2021 gjorde han det med ett näst intill färdigskrivet alster i sin ägo. Boken ”Företagare är från Merkurius, politiker från Jupiter” (Ekerlids förlag) är dels en sammanfattning av hans karriär från de båda sidorna av skranket, dels en självhjälpsbok för företagare och politiker. 

Man skulle lite krasst kunna likna innehållet vid ett nischat Google Translate, där de olika kapitlen medlar mellan de båda sidorna för att skapa en större förståelse gentemot varandra i hur de fattar beslut och agerar.  

”Han jobbade hela sitt liv i gränslandet mellan politik och näringsliv och jag tror att boken var ett sätt för honom att samla sina erfarenheter för att fler skulle kunna dra nytta av dem”, säger Helena Fond, dotter till Lars Göran Johansson. 

Att stå med en fot i företagandet och med en i politiken är ovanligare än man tror. Nog för att många som verkat inom politiken rör sig mot näringslivet efter sina långa karriärer, men att fläta samman ett dubbelt engagemang är sällsynt. Lars Göran Johansson, mest känd för sin tid som vd för kampanjorganisationen Ja till Europa inför folkomröstningen på 90-talet, från koncernledningen på Electrolux och från rollen som vice vd på Svenskt Näringsliv, gjorde just det.  

Hans engagemang för samhällsfrågor växte fram redan som ung, då han tidigt var aktiv inom politiken. Dels som elevrådsordförande, dels i Moderata ungdomsförbundet. När han sedan tagit examen från Handelshögskolan blev han vd på Kreab 1985, där han arbetat under sin studietid.  Hoppar man sedan fram i tiden sju år leder Lars Göran Johansson Ja-kampanjen inför folkomröstningen om svenskt medlemskap i EU varpå han sedan hamnar på Electrolux.  

Och enligt dottern Helena Fond verkade han hela tiden efter passionen att få folk att mötas i förståelse. En vilja vars cirkel hon hoppas ska slutas i och med att hans bok ges ut.  

”Han hade en nyfiken grundinställning och såg att det var viktigt med fri företagsamhet och ett öppet och fritt samhälle. Ur den inställningen växte hans samhällsengagemang.” 

Tillsammans med Lars Göran Johanssons fru, Isabel Climent Johansson, beslutade hon att boken skulle ges ut trots hans hastiga bortgång. Under tiden som den skrevs hade Helena Fond agerat bollplank och nu, drygt 1,5 år senare, har textfilen från pappans Ipad blivit till fysisk bokupplaga. 

”Hans bortgång gick så himla fort. Vare sig han eller vi hängde med. Men när vi skulle ta vårt sista farväl några dagar efter att han gick bort så lovade jag och Isabel varandra att vi skulle försöka hitta en mening i det meningslösa”, säger Helena Fond.  

Boken ges ut den 19 april, på Lars Göran Johanssons födelsedag. Samtidigt blir det startskottet för ett nytt stipendium. I samband med att beslutet om att boken skulle ges ut togs, bestämde också Helena Fond och Isabel Climent Johansson sig för att starta en stiftelse till minne av sin pappa och make.  

”Vi vill uppmuntra unga människor i ett tidigt skede av sitt arbetsliv och som vi ser har potential att göra gott i pappas anda.”  

Därför kommer 50.000 kronor att varje år delas ut till en person, i syfte att uppmuntra denne till att fortsätta driva förändring för en bättre värld. Ramarna för vem som kan söka är inte särskilt definitiva, utan den som premieras kan i praktiken vara både politiker, företagare eller kulturarbetare. Nomineringarna görs via en hemsida särskild för stiftelsen och inför den första utdelningen inkom 70 stycken. Det är stiftelsens styrelse som utser vinnaren.

Helena Fond har, inte helt otippat, valt en yrkesbana snarlik sin pappas. Hon har själv arbetat i gränslandet mellan politik och näringsliv och ser därför vikten av den typen av bok som hon nu sett till blir publicerad. Med avstamp i dennes titel instämmer hon i uppfattningen om att de båda sidorna är som två olika planeter som har svårt att mötas i samförstånd. Hon hoppas därför att ”Företagare är från Merkurius, politiker från Jupiter” kan leda till fler öppna samtal.  

Vad är viktigast i dialogen mellan företagare och politiker?
”Att lyssna. Det kan låta lite klyschigt, men det ligger något väldigt väsentligt och grundläggande i det.”  

 

Innehåll från SkandiaAnnons

Så undviker du att gå in i väggen – psykologens råd

Att låta arbetet gå före hälsan är en alltför vanlig fallgrop. Här är psykologens tips på hur man kan minska stressen, och vilka varningssignaler från kroppen du behöver ta på allvar.

Så får du hjälp om du har Skandia hälsoförsäkring via jobbet

De flesta vet att det inte är optimalt för hälsan att omedelbart svara på alla mejl som trillar in, hoppa över lunchen eller att skjuta upp träningen. Trots det kan det vara lätt att pressa sig ytterligare lite till.

Men att stanna upp och bryta den här negativa cykeln kan vara mycket värt. För längre perioder av tydlig överbelastning utan återhämtning kan i slutändan leda till utmattningssyndrom, konstaterar Magdalena Wiik.

Hon är legitimerad psykolog hos Skandias samarbetspartner Sophiahemmet Rehab Center och betonar vikten av att hitta en balans mellan belastning och återhämtning.

Låt hjärnan vila

– Intensivt tankearbete är ansträngande på motsvarande sätt som att bära tungt. Man orkar fokusera en kort stund och efter det behöver man återhämta sig.

Magdalena Wiik är legitimerad psykolog på Sophiahemmet Rehab Center.
Magdalena Wiik är legitimerad psykolog på Sophiahemmet Rehab Center.

Vi behöver ta regelbundna ”tankepauser”, enligt Magdalena Wiik.

– Då planerar eller problemlöser vi inte, utan låter bara tankarna vandra utan att agera på dem, säger hon.

Även fysisk aktivitet och återhämtning är viktigt för att må bra. Men för att få tid till det krävs det också att man kan säga nej till saker. Det kan vara svårt, eftersom ett beteende många gånger styrs av kortsiktiga konsekvenser.

– Om det känns bra på kort sikt att beta av en överfull inkorg, hjälpa en kollega eller att leverera i tid, så gör vi det. Även om det innebär att gympasset avbokas eller att vi får springa till förskolan med andan i halsen, säger Magdalena Wiik och fortsätter:

– Man kanske tänker: ”Så skönt att bli klar!” eller ”Jag ska ta hand om mig sen”. Problemet är om detta beteende pågår under för lång tid.

Skandia hälsoförsäkring via jobbet? Så fungerar den 

Förebyggande hälsoarbete är en investering

Individperspektivet är en bit i pusslet. En annan handlar om vad arbetsgivaren kan göra. Alla arbetsplatser behöver ett förebyggande arbetsmiljöarbete, menar Magdalena Wiik.

– Det är viktigt att du som medarbetare antingen vet vilka uppgifter som ska prioriteras om tiden blir knapp, eller vem du ska fråga om prioritering eller stöd. Det är också viktigt att du kan ta flera pauser under dagen samt att det finns en variation i arbetsuppgifterna.

Skandias hälsoekonom Jenny Wiener framhåller att arbetsgivare har kraftfulla verktyg de kan använda för att minska sjuktalen – och på samma gång minska det mänskliga lidandet och öka det egna företagets lönsamhet.

– ​​ Vi har jobbat tillsammans med våra kunder med modeller med tyngdpunkt på det förebyggande. Kvittot är väldigt tydligt: vi har satsat långsiktigt med förebyggande insatser tillsammans med våra kunder och har lyckats mer än halvera antalet sjukskrivningar de senaste 15 åren, säger hon.

Skandias hälsoekonom Jenny Wiener.
Skandias hälsoekonom Jenny Wiener.

I modellen finns en inbyggd morot genom att kundföretag som arbetar förebyggande och blir friskare också betalar lägre premier. För det lönar sig att tidigt agera på tecken på ohälsa och förhindra att de leder till sjukskrivning, betonar Jenny Wiener.

– Det enskilt viktigaste inslaget i Skandias förebyggande hälsoförsäkring är våra dedikerade hälso- och rehabvägledare som koordinerar, anpassar och följer upp insatser före, under och efter sjukskrivning. Det är en modell med låga trösklar för tidigt stöd, säger hon.

Den som har vård- eller hälsoförsäkring hos Skandia genom sitt jobb kan kontakta Hälsoslussen för att få tillgång till förebyggande hjälp. Oavsett om problemen beror på jobbet eller är privata, går det att höra av sig dit för att få råd och stöd av Skandias samarbetspartner, Sophiahemmet Rehab Center.

– Man kan inte söka för tidigt. Det krävs energi för att skapa förändring. Vi ser ibland det motsatta: att man väntar alldeles för länge vilket endast gör rehabiliteringen mer utdragen, säger Magdalena Wiik.

Vill du ha ett friskare företag? Få företagsrådgivning  

 

Mer från Skandia

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Skandia och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera