1515
Annons

Nytt samarbete ska leda till ”flera hundra” nya elbilspooler

Fordonspoolen OurGreenCar och laddoperatören Eways har undertecknat ett samarbetsavtal. Planen är att tillsammans etablera ”flera hundra” elbilspooler de närmaste åren.

Ourgreencar placerar fordonspooler i fastigheter, hos företag och i bostadsrättsföreningar. Så sent som i mitten av maj tecknade bolaget ett rikstäckande avtal med SBS, Studentbostäder i Norden, för att ge studenter boende i SBS fastigheter tillgång till en elbilspool. Nu tecknar de ett samarbetsavtal med Eways, som Sveriges ledande oberoende laddoperatör, med över 17.000 laddplatser. 

”Efter att framgångsrikt ha samarbetat med Eways i flera projekt, bland annat det bilfria boendet för Lunds Kommuns Fastighetsbolag (LKF) ”Xplorion”, och för Parkering Malmös publika garage i västra hamnen, intensifierar vi nu samarbetet. Prognosen är att vi tillsammans kommer att etablera flera hundra bilpooler de närmaste åren”, säger Thomas Droben, vd på OurGreenCar, i ett pressmeddelande. 

Tillsammans har de båda bolagen jobbat fram ett gemensamt koncept där de erbjuder kunderna allt från utbildning, installation, drift och support av laddinfrastrukturen i bilpoolerna.

LÄS OCKSÅ Dottern fick lyxbilssäljaren att sadla om och bli grön 

Regeringen vill slopa höjd bränsleskatt

Finansminister Mikael Damberg (S).
Finansminister Mikael Damberg (S).Foto:TT

Sverige går mot kärvare ekonomiska tider och då är det inte läge med höjda skatter, säger finansminister Mikael Damberg (S) till TV4 och föreslår därför att den inflationsstyrda höjningen av drivmedelsskatten ska stoppas tillfälligt.

”Det är inte rimligt med de höga bensin- och dieselpriserna att vi då automatiskt skulle få en skattehöjning vid årsskiftet, det tycker inte jag är rätt politik i det här skede”, säger Damberg till kanalen.

Regeringen har tidigare gått fram med förslaget om att pausa uppräkningen av reduktionsplikten för bensin och diesel för 2023.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera