1515

Nytt rekord i coronasmittade i Australien

Australien har slagit nytt rekord i antal covid-19-smittade, med 914 nya fall på ett dygn. Det innebär att det just nu finns 12 000 personer med konstaterad covid-19 i landet.

Samtidigt bekräftar landets premiärminister Scott Morrison strategin som säger att det kommer finnas smittskyddsrestriktioner tills dess att 70 procent av befolkningen är fullvaccinerad.

I dagsläget är omkring 30 procent av invånarna över 16 år vaccinerade fullt ut, enligt landets hälsodepartement.

Flera delstater i södra och östra Australien – New South Wales, Victoria och huvudstadsområdet – är sedan den så kallade deltavarianten satt fart på smittspridningen till stora delar nedstängda. Omkring 25 miljoner australier, motsvarande 60 procent av befolkningen, bor i områden med hårda restriktioner.

Hundratals personer har under helgen gripits i samband med våldsamma upplopp i protest mot nedstängningarna i storstäder som Melbourne och Sydney. I Melbourne använde polis pepparsprej för att skingra folkmassorna.

Australien har under pandemin registrerat 981 döda med covid-19-infektion och totalt 44 000 bekräftade fall av covid-19.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?