1515
Annons

Nytt ras för Catena Media

Catena Media drygade ut onsdagens utförslöpa i spåren av storägaren Optimizer Invest sålt drygt 4 miljoner aktier. Efter omkring 30 minuters handel var aktien ned 7,1 procent. 

Det var på tisdagskvällen som Optimizer Invest meddelade att de hade för aviskt att sälja 4,35 miljoner aktier i Catena Media CTM -7,16% Dagens utveckling genom ett så kallat accelererat bokbyggande. På onsdagsmorgonen stod det klart att priset landade på 106,5 kronor per aktie, en rabatt på nästan 7 procent jämfört med måndagens stängningskurs, eller totalt 463,3 miljoner kronor. 

Nyheten mottogs med förskräckelse av aktiemarknaden och aktien rasade med 11,6 procent på onsdagen. Utförslöpan fortsatte sedan under torsdagens inledande handel och vid halv tio var aktien ned 7,1 procent till 93,8 kronor per aktie. Sedan årsskiftet är aktien backat omkring 9,6 procent. 

”Det kom lite som en blixt från klar himmel. När jag tittar framåt och lägger ihop pusselbitarna av det vi kommunicerat, så ser vi stora möjligheter inte minst i USA och i våra nya vertikaler”, sa Per Hallberg, vd på Catena Media, till Di på onsdagen med anledning av Optimizers försäljning.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?