Annons

Nytt namn till Volvos styrelse

Volvos valberedning föreslår att Eric Elzvik från ABB väljs till ny styrelseledamot vid årsstämman den 5 april 2018. Lars Westerberg har avböjt omval.

 

Det framgår av ett pressmeddelande.

Bild:Jack Mikrut

Valberedningen föreslår också omval av ordförande Carl-Henric Svanberg samt av ledamöterna Matti Alahuhta, Eckhard Cordes, James W. Griffith, Martin Lundstedt, Kathryn V. Marinello, Martina Merz, Hanne de Mora, Håkan Samuelsson och Helena Stjernholm. 

Eric Elzvik har varit finanschef på ABB ABB +1,39% Dagens utveckling mellan 2013 och 2017. Han sitter i dag i styrelsen för Ericsson, schweiziska Landis+Gyr Group och amerikanska Global Gateway South.

Eckhard Cordes, före detta lastbilschef på Daimler, representerar Cevian i styrelsen. Cevian sålde i slutet av 2017 sina Volvoaktier till Geely, med bankerna Nomura och Barclays som mellanhänder.

I slutet av januari meddelade Cevian att man hade slutfört försäljningen efter att tyska konkurrensmyndigheten hade gett sitt godkännande till affären. Bankerna hade enligt Cevian åtagit sig att sälja aktierna till Geely efter nödvändiga myndighetstillstånd.


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?