Hoppa till innehållet

Annons

Nytt kryptoras – bitcoin på lägsta nivån sedan januari

De senaste dagarna har värdet på bitcoin darrat.

Världens största kryptovaluta fortsatte att rasa under söndagen, med en dipp till under 33.000 dollar, det lägsta sedan januari. 

Dagen innan klättrade värdet upp till 38.000 dollar följt av ett Twitterinlägg från Teslagrundaren Elon Musk.

Musk, som själv har investerat i bitcoin, skrev att i slaget mellan fiatvalutor och kryptovalutor – väljer han kryptovalutor.

Med fiatvalutor menas pengar som inte är kopplat till något reellt värde, som en guldmyntfot, och innefattar alltså dollar och svenska kronor.

Trots Elon Musks stöttande inlägg skakade värdet på flera kryptovalutor under söndagen. Den senaste månaden har frågor om klimatkostnad, regleringar och skatter lagt en våt filt över den brinnande kryptomarknaden.

De flesta stora kryptovalutorna har fallit de senaste sju dagarna. Sett till utvecklingen från 1 januari har dock nästan alla kryptovalutor i topp 20 haft en uppgång, vissa så mycket som 5.000 procent.

Nyhetsbrevet Toppnyheter

Måndag – söndag, 1–3 utskick om dagen

I nyhetsbrevet Toppnyheter får du de absolut viktigaste och senaste näringslivsnyheterna när de händer – direkt i din inkorg. Brevet skickas 1-3 gånger om dagen, alla dagar i veckan.

Genom att skicka din e-postadress godkänner du vår behandling av dina personuppgifter.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera