ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

Nytt jättebedrägeri i Indien – bank lurad på miljardbelopp

  • Foto: Dhiraj Singh

Ett nytt misstänkt bedrägeri har avslöjats i den indiska statsägda bank PNB. Händelsen inträffade bara ett år efter jätteskandalen i samma bank, då 14 miljarder kronor försvann.

Den indiska, statsägda storbanken Punjab National Bank, PNB, har avslöjat ytterligare ett bedrägeri. Det rapporterar Bloomberg. Den här gången handlar det om 38 miljarder rupier, motsvarande 5,2 miljarder kronor, som har förskingrats. Enligt banken kan pengarna härledas till stålbolaget Bhushan Power & Steel.

Enligt PNB har Bhushan bland annat manipulerat bankkonton för att samla in pengar från utlåningsbanker. En majoritet av bedrägerierna har ägt rum i anslutning till filialer i indiska regionen Chandigarh samt kontor i Hongkong och Dubai.

Ungefär för ett år sedan var PNB inblandade i det som kallas för den största bankskandalen i Indien genom tiderna. Då upptäcktes det att banken tömts på drygt 14 miljarder kronor under flera års tid – utan att någon märkt någonting. En anställd på PNB ska ha utfärdat utländska lånegarantier indiska miljardären Nirav Modi – något som banken inte upptäckte förrän sju år senare.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer