Hoppa till innehållet

Annons

Nytt franskt utegångsförbud gäller över nyår

Frankrike inför nationellt utegångsförbud från klockan åtta på kvällen till klockan sex på morgonen.

Regeringen drar samtidigt tillbaka beslutet om att återöppna kulturinstitutioner.

Foto: Mehdi Chebil/TT

”Det är av yttersta vikt att reglerna respekteras av alla för att begränsa epidemin”, säger premiärminister Jean Castex i samband med att beslutet presenterades på torsdagskvällen, rapporterar franska medier.

Utegångsförbudet börjar att gälla på tisdag nästa vecka, och innebär att den som saknar giltigt skäl måste hålla sig inomhus från klockan åtta på kvällen till klockan sex på morgonen.

Undantagen som anges är yrkesmässiga skäl, hälsoskäl, tvingande familjeskäl, resor i anslutning till uppdrag med allmänintresse eller för att rasta sitt husdjur.

Förbudet gäller inte för julafton, men för nyårsafton. Fler än 100.000 poliser, utöver de kommunala poliserna, kommer att mobiliseras för att upprätthålla ordningen på nyårsafton, enligt Castex.

Den som bryter mot utegångsförbudet riskerar att få böter på 135 euro, motsvarande runt 1.400 kronor.

Regeringen drar dessutom tillbaka det tidigare beslutet om att återigen öppna museer, biografer och teatrar på tisdag, när nedstängningen som varit i kraft sedan den 30 oktober skulle ha hävts.

Sedan nedstängningen inleddes har antalet nya bekräftade coronafall sjunkit från runt 50.000 till omkring 10.000 om dagen. Målet med nedstängningen var att få ned antalet nya fall per dag till 5.000 till och med tisdag nästa vecka, skriver AFP.

Minst 55.000 människor har avlidit med bekräftad covid-19 i Frankrike.

Innehåll från EbbotAnnons

Techbolaget Ebbot har utvecklat en GPT-modell för kundsupport

Senaste året har kantats av en AI-hysteri med ChatGPT i spetsen, vilket har gjort att många företag fått upp ögonen för tekniken, inte minst potentialen för kundsupport. Den snabba utvecklingen inom AI är något som techbolaget Ebbot tagit tillvara på, som nu lanserar nu sin egenutvecklade GPT-modell - skräddarsydd för kundsupport.

Att använda AI för att automatisera kundsupport är inte något helt nytt påfund. Tekniken har dock inte alltid levt upp till förväntningarna, vilket gjort att många företag har antagit en avvaktande ställning till AI chatbotar. 

Sen kom ChatGPT och förändrade allt. 

– Den snabba utvecklingen av AI och framför allt ChatGPT har förändrat både företagens och konsumenternas inställning till- och förväntningar på chatbotar och sättet man kan interagera med dem, säger Oliver Young, Product Manager på Ebbot.

Ebbot är ett svenskt techbolag som har utvecklat chatbots- och AI-teknik sedan 2018. Därmed har de i första hand fått uppleva hur attityden till chatbotar på marknaden snabbt har skiftat från skepticism till entusiasm, med en nu stark tilltro till deras förmåga och potential.

En del företag har redan hoppat på trenden att använda sig av tjänster som är integrerade med generellt tränade GPT-modeller. Det finns dock en hel del nya utmaningar som kommer med detta, förklarar Oliver Young:

– Risken med att använda en chatbotsleverantör som saknar en egen GPT-modell är att man tappar kontrollen över sin datasäkerhet och personuppgiftshantering. Detta på grund av att många tredjepartslösningar lagrar datan utanför EU, där andra regler och lagar om personuppgiftshantering gäller.

Som svar på marknadens efterfrågan har Ebbot utvecklat sin egen GPT-modell, baserad på samma teknologi som ChatGPT, men med en viktig skillnad; Ebbots modell hostad inom EU och anpassad för att endast svara utifrån företagsspecifika data.

– Med EbbotGPT kan vi säkerställa att chatboten endast svarar på företagsspecifika data. Något som är oerhört viktigt inom kundsupport där man absolut inte vill riskera att boten hittar på egna svar, såsom att boten rekommenderar en konkurrerande produkt eller tjänst, säger Oliver Young.

Förutom att EbbotGPT är skräddarsydd för att användas för kundsupport, berättar Oliver Young att den nya modellen även har förändrat sättet för hur chatbotar byggs och administrerats i Ebbot-plattformen:

– Till skillnad från hur chatbotar tidigare byggdes i plattformen, kan man nu bygga en helt ny chatbot på bara några minuter. Till exempel kan en FAQ-fil (vanliga frågor) användas som träningsdata. Efter träningen kan chatboten generera en oändlig mängd unika svar baserat på innehållet i FAQ:n. Den här snabbare processen för att skapa chatbotar innebär också att det blir mer kostnadseffektivt att utveckla och underhålla en chatbot, vilket ger fler företag och organisationer möjlighet att skaffa en.

Den nya GPT-modellen lanseras i början av september vilket gör Ebbot till det första svenska företaget som erbjuder en egen GPT-modell som är skräddarsydd för kundsupport. 

Företag kan redan nu anmäla intresse på Ebbots hemsida här.  

Om Ebbot

Ebbot erbjuder en plattform för att skapa bättre kundupplevelser online med hjälp av AI. Ebbot grundades 2018 och har idag kontor i Stockholm och Göteborg. 

Läs mer på ebbot.com 

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Ebbot och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera