Polisen gör en resursförflyttning till Uppsala inom den nationella särskilda händelsen Operation rimfrost, meddelar polisen på en presskonferens.
TT
Foto:Johan Nilsson/TT
Samtidigt fortsätter arbetet i region Syd, som tidigare pågått i samband med operationen.
”Vi fortsätter i syd med den kraft som vi använder i dag, men vi adderar region mitt och Uppsala”, säger Stefan Hector, nationell kommenderingschef för Operation rimfrost.
”Jag är oerhört nöjd med att Rimfrost kommer till Uppsala. Det är en resursförstärkning, och det handlar mycket om arbetsmiljön och den utsatthet som polisen utsätts för i det mycket svåra arbetet”, säger Jale Poljarevius, regional kommenderingschef i region mitt, på presskonferensen.
”Det är ett mycket viktigt signalvärde till de kriminella i Uppsala. Det som de ägnar sig åt har väckt nationell samordning polisiärt, där man kraftsamlar och nu går in i en ny dimension i arbetet”, säger Poljarevius.
Han tror att Rimfrost på kort sikt kommer att bidra till att det blir lättare att bo och känna trygghet i Uppsala.
”Och att det kommer bli mycket svårare att begå brott.”
Den nationella särskilda händelsen Operation Rimfrost kommer att avslutas före sommaren, säger Stefan Hector, nationell kommenderingschef för operationen.
”Arbetet kommer att fortsätta inom den ordinarie verksamheten”, säger han.
TT
Innehåll från MicrosoftAnnons
Developer Velocity: Så skapar bra programutveckling högre avkastning, större tillväxt och mer innovation
Framgångsrika företag erbjuder en bra arbetsmiljö för sina programutvecklare.
Det visar en uppmärksammad rapport från managementkonsultföretaget McKinsey & Company. Rapporten visar bland annat att företag med effektivitet i utvecklingen har 60 procent högre avkastning.
– Företag som investerar i utvecklare gör ett bättre resultat, säger Tibi Covaci, Azure Developer Audience Lead på Microsoft Sverige.
Teknik utgör grunden för många företag, oavsett vilken bransch de är verksamma i. Produkter och tjänster som de utvecklar och säljer har sin grund i den tekniska plattform som de är sprungna ur.
I rapporten ”Developer Velocity: How software excellence fuels business performance” från McKinsey & Company, slås fast att affärsvärdet, eller affärsprestandan hos ett företag har sin grund i mjukvaran. Den i sin tur når sin fulla potential när programutvecklare får arbeta i rätt miljö och under rätt förutsättningar.
McKinsey & Company har skapat vad de kallar Developer Velocity Index (DVI), som visar hur olika kritiska komponenter bidrar till Developer Velocity, eller på svenska Effektivitet i Utvecklingen.
Genom att djupstudera 440 företag och deras resultat över flera år har McKinsey & Company kunnat dra slutsatsen att organisationer med en så hög effektivitet i utvecklingen att de utgjorde den översta kvartilen av de studerade företagen, uppnådde fyra till fem gånger snabbare tillväxt av intäkter, 60 procent högre total avkastning till aktieägare och 20 procent högre rörelsemarginal än de som hamnade i den lägsta kvartilen. Dessutom presterade de 55 procent högre när det gäller innovation.
Developer Velocity bygger på flera delar
För att uppnå effektivitet i utvecklingen spelar ett antal komponenter en avgörande roll. Dessa är utvecklarverktyg, funktioner för produkthantering, kultur och då särskilt trygghetskänsla och samarbete och avslutningsvis personalhantering och rekrytering.
Särskilt rekrytering är en flaskhals.
– I dag är det brist på programutvecklare. Det betyder att man måste få mer gjort med de man har. Det är mycket av det som Developer Velocity handlar om, att ge dem rätt förutsättningar så att de kan prestera bättre, säger Tibi Covaci.
Enligt rapporten är utvecklarverktyg den främsta enskilda drivkraften för ett bra affärsresultat.
Organisationer med starka verktyg är 65 procent mer innovativa och deras utvecklares belåtenhet och kvarhållning är 47 procent högre, jämfört med företagen i den lägsta kvartilen.
Developer Velocity skiljer ut företagen
Magnus Juvas är VD på mjukvaruföretaget Solidify och har länge arbetat tillsammans med Tibi Covaci. För honom är Developer Velocity det som skiljer framgångsrika företag från de som presterar sämre.
– Det är här man nu ser att startfältet på den pågående digitaliseringsresan sprids ut. Vad som sker i olika organisationer skiljer sig åt otroligt mycket och vissa har redan halkat efter. Ska man tillhöra täten måste man bättra sig, säger Magnus Juvas.