Annons

Nytt fokus på Uppsala för Operation rimfrost

Polisen gör en resursförflyttning till Uppsala inom den nationella särskilda händelsen Operation rimfrost, meddelar polisen på en presskonferens.

Foto:Johan Nilsson/TT

Samtidigt fortsätter arbetet i region Syd, som tidigare pågått i samband med operationen.

”Vi fortsätter i syd med den kraft som vi använder i dag, men vi adderar region mitt och Uppsala”, säger Stefan Hector, nationell kommenderingschef för Operation rimfrost.

”Jag är oerhört nöjd med att Rimfrost kommer till Uppsala. Det är en resursförstärkning, och det handlar mycket om arbetsmiljön och den utsatthet som polisen utsätts för i det mycket svåra arbetet”, säger Jale Poljarevius, regional kommenderingschef i region mitt, på presskonferensen.

”Det är ett mycket viktigt signalvärde till de kriminella i Uppsala. Det som de ägnar sig åt har väckt nationell samordning polisiärt, där man kraftsamlar och nu går in i en ny dimension i arbetet”, säger Poljarevius.

Han tror att Rimfrost på kort sikt kommer att bidra till att det blir lättare att bo och känna trygghet i Uppsala.

”Och att det kommer bli mycket svårare att begå brott.”

Den nationella särskilda händelsen Operation Rimfrost kommer att avslutas före sommaren, säger Stefan Hector, nationell kommenderingschef för operationen.

”Arbetet kommer att fortsätta inom den ordinarie verksamheten”, säger han.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?