1515

Nytt flygbolag ska konkurrera med Norwegian

British Airways moderbolag IAG har startat ett nytt lågprisflygbolag som från och med juni kommer börja flyga över Atlanten till låga priser med en flygplansflotta som ska bestå av över 30 flygplan, rapporterar Bloomberg.

Bild:IAG

Det nya flygbolaget heter Level och kommer flyga mellan Barcelona och Los Angeles, Oakland, Buenos Aires samt Puta Cana på Dominikanska Republiken. Priset på flygbiljetterna är från 99 euro, motsvarande cirka 940 kronor, enkel resa.

Enligt IAG kommer fler europeiska baser öppnas och flygningar till Asien kan komma att bli aktuella.

Redan nästa år kommer IAG beställa nya flygplan för Level, meddelade IAG-chefen Willie Walsh. Till en början kommer bolaget använda två flygplan som tillhör det spanska flygbolaget Iberia, som också ingår i IAG.

Både tyska Lufthansa och fransk-nederländska Air France-KLM har sedan tidigare startat lågprisbolag för att möta konkurrensen från Norwegian, som startade sina långdistansflygningar år 2013.

Anledningen till att Level öppnar sin första bas i Barcelona är för att IAG:s lågprisbolag för flygningar inom Europa, Vueling, är baserat där. Med hjälp av Vuelings nätverk ska resenärer kunna resa över Atlanten med bolagets två lågprisbolag.

IAG, som är börsnoterat i London och Madrid, är världens sjätte största flygbolagskoncern som skapades 2011 när British Airways och Iberia gick ihop.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?